De la altii: Invatat-ti copilul cum sa se comporte la scoala

Invatat-ti copilul cum sa se comporte la scoala

 

Cand se gandesc la prima zi de scoala, parintii se gandesc la ce anume sa faca pentrua pregati totul cat mai bine. Se gandesc mult inainte de a alege scoala,invatatorul/invatatoarea, etc. Aleg cu grija hainele, rechizitele si ghiozdanele. Apropode ghiozdane, ai grija cum alegi ghiozdanul pentru copilul tau. Vezi aici cele mai importante detalii in alegerea ghiozdanului pentru copilul tau.

Ghiozdane

In momentul in care cel mic e scolar, incepe o noua etapa din viata lui, o etapa in care trebuie sa invete sa se comporte frumos in societate si sa fie mult mai responsabil. E important sa iti inveti puiul bunele maniere inca de mic.

Copilul tau trebuie sa stie cum sa se adreseze atunci cand vorbeste cu ceilalti colegi, cum sa vorbeasca atunci cand are nevoie de ceva sau cand ceva il nemultumeste. Totodata, trebuie invatat sa salute de fiecare data cand isi intalneste colegii si profesorii sau cand isi ia ramas bun de la ei. Aceste gesturi mici pot fi importante sipot ajuta la o dezvoltare frumoasa.

Inainte de a merge la scoala, invatat-ti copilul ca trebuie sa isi ceara voie atunci cand vrea sa faca anumite lucruri, cum ar fi mersul la baie sau atunci cand vrea sa imprumute un anumit obiect de la un coleg. Cel mic trebuie sa inteleaga faptul ca e momentul sa fie o persoana mai disciplinata.

E important sa iti inveti puiul sa se poarte cu ceilalti colegi. Invata-l ca e bine sa-iajute, sa-i imprumute cu anumite lucruri atunci cand au nevoie, sa nu isi insuseasca lucruri care nu sunt ale lui si sa fie cat mai politicos.

E destul de greu sa fii parinte, insa, daca iti educi copilul cu calm si intelepciune,„meseria” de parinte poate fi mult mai frumoasa decat te-ai fi gandit vreodata. Orice parinte responsabil stie sa iti educe copilul in asa fel incat sa nu fie o persoana egoista, sa nu fie o persoana care minte, care isi insuseste lucruri care nu sunt ale luisau care se poarta urat cu cei din jur.

Ofera importanta educatiei copilului tau din primii ani de viata si totul va fi multusor.

Lasă un răspuns