Investitiile in imobiliare sunt o idee buna oricand, insa pe timp de criza sunt parca mai indicate ca oricand. Imobiliarele nu se devalorizeaza, chiar daca pretul poate fluctua, uneori foarte mult. Un apartament poate produce bani, multi sau putini, pe termen lung,. In plus, apartamentul poate fi pastrat, chiar si neinchiriat, pentru a fi revandut ulterior pe un pret mult mai mare.
Investiile in imobiliare este indicata pe timp de criza pentru cei care au afacerile in sange, pentru cei care stiu sa negocieze. Cei care sunt disperati, fie sa cumpere, fie sa vanda cat mai repede, cu siguranta vor lua teapa. Ei sunt, de fapt, tintele afaceristilor, tintele celor care vor sa profite. Nu este neaparat un lucru rau ca vrei sa profiti, sa ne intelegem.
Investitiile in imobiliare inteligente sunt cele facute in orasele mai mici si/sau in apartamentele nefinalizate (la rosu). Pentru cele din a doua categorie ideea este simpla: daca nu te grabesti si nu tii neaparat sa te muti acum, acele apartamente sunt ideale. Sunt persoane care isi cumpara 4-5 astfel de apartamente in momentul inceperii constructiei, asteapta ca ele sa fie finalizate, apoi vand 3 dintre ele pentru a-si recupera investitia, urmand ca apartamentul ramas (sau apartamentele ramase) sa fie folosite fie pentru a fi inchiriate, fie pentru a te muta in el. O idee buna de afacere, zic.
Investitiile in imobiliare din orasele mici sunt un caz special. Ele trebuie tratate distinct, pentru ca trebuie gandite diferit. Exista orase gen Clujul, unde nu mai poti arunca un ac, unde preturile apartamentelor au explodat in ultimii ani, insa exista orase mai mici, la cateva zeci de kilometri distanta, unde preturile sunt foarte mici. Avantajele locuirii in astfel de localitati sunt mari.
Putem vorbi de orase turistice tip Alba-Iulia, unde iti mai poti scoate banii si din turism (Cetatea Alba-Iulia e tare faina, am si vizitat-o), insa putem vorbi si de orase mai putin turistice, gen Sebes.
Trebuie sa retineti faptul ca pretul unui apartament in Sebes poate creste in urmatorii ani foarte mult. As zice ca mult mai mult decat pretul unui apartament in Cluj (unde deja a atins maximul) ori pretul unui apartament in Alba-Iulia.
Apartamentele din Sebes sunt tentante din mai multe motive:
- Este un oras linistit, deloc aglomerat, deloc turistic, insa indeajuns de aproape, pentru cei care au masina, de orase turistice. Dai o fuga pana la Cluj, pana la Alba, poate pana la Turda, la salina.
- Dupa ce alte orase se vor aglomera, va veni si randul orasului Sebes. Deloc surprinzator.
- Telemunca lucreaza in avantajul vostru: poti lucra pentru o firma din Cluj sau din Alba locuind la Sebes. Te duci la Cluj o data pe luna, daca te duci si atunci. Iesi oricum mai ieftin decat daca ti-ai cumpara un apartament in Cluj.
Recomand, de asemenea, investiile in imobiliare si din punctul de vedere al unei experiente de viata. De pilda, daca ai bani si simti nevoia sa schimbi aerul, poti oricand sa iti cumperi un apartament, de pilda in Sebes, ca tot am dat acest exemplu, sa te muti acolo pentru o perioada limitata de timp, 1-2 ani (sa zicem pana trece pandemia), pentru ca apoi sa te decizi ce faci cu el. Daca-l vinzi, s-ar putea nu doar sa recuperezi banii dati pe el, ci si sa faci ceva profit.
Cam atat despre investitiile in imobiliare. Daca mai aveti voi ceva de spus, puteti scrie in casuta de comentarii. Iar daca vreti sa cumparati un apartament in Sebes, puteti apela cu incredere la cei de la Atmosphere Residence, care pot fi contactati prin email la adresa office@sancasa.ro sau la numerele de telefon 0358882425 (telefon/fax), 0749936607 (persoana de contact Bradila Diana) si 0751061359 (persoana de contact Similie Alexandra).