Invitatie oficiala. Invitatii nunta.

Ai invitatie oficiala la acest eveniment? Este printata? Scrie numele tau pe ea? Adu buletinul. Cum, NU ai buletinul la tine? Ce cauti atunci aici?

De cate ori ati auzit chestiile astea? Eu, recunosc, aproape niciodata. Serios, nu-mi amintesc sa fi existat vreun moment in care sa intru pe baza unei invitatii scrise, pe care sa trebuiasca s-o am la mine in format fizic.

Merg constant la diverse evenimente: conferinte, vizionari de filme, teatre. De fiecare data invitatia imi vine oficial, prin email, dar ea ramane virtuala. Eu confirm tot virtual, iar numele meu va fi la intrare. Sau, chiar daca nu este, eu sunt recunoscut de catre persoana organizatoare. Sunt cunoscut de catre toti distribuitorii de film, de catre multe persoane care-s la intrarea in teatre ori chiar de cativa regizori. Eu ii confirm, dar este de ajuns sa ajung acolo. Pot intra prezentandu-ma PE MINE.

Asta-s IO. Imi dai voie sa intru? 🙂 Poza facuta inainte de spectacolul Oscar si Tanti Roz. Intrasem pe baza MEA, PROPRIUL meu bilet de intrare 🙂

O faza misto am patit-o anul trecut la cinepolitica. La festivalurile de film ai ACREDITARE. O chestie atarnata de gat, cu care intri. Intr-o zi o uitasem acasa. Credeti ca n-am intrat? Bineinteles ca am intrat. Lumea MA STIE. Eu sunt propriul bilet de intrare. Primesc invitatie oficiala, insa nu trebuie s-o flutur nimanui.

Acreditarea de la Cinepolitica 2013. AICI am scris despre ziua in care-mi uitasem legitimatia acasa

In cazul nuntilor lucrurile stau UN PIC diferit. Un pic de tot. Invitatia, in sine, este la fel de inutila. Te suna amicul X (sau seful, sau angajatul, sau cine o fi), te invita la nunta, tu vii. Poti sa nu fii in tara si sa ajungi fix in ziua nuntii. Crezi ca nu esti primit? Logic ca te primesc. Chiar te si lauda pentru efortul depus. Nu flutura nimeni invitatia la intrare, invitatia oricum ramane acasa. Doar ca o invitatie oficiala printata, cat mai colorata, este o traditie. Trebuie respectate traditiile, iar in cazul nuntilor lucrul acesta este accentuate de invitati. E clar ca pe langa prietenii de varsta ta pe care-i inviti vor veni tot felul de „varstnici” (hai ca n-am folosit vreun cuvant peiorativ) guralivi, pregatiti in orice moment pentru critica.

Exista un intreg pomelnic de traditii legate de aceasta invitatie oficiala la nunta. AICI gasiti cateva informatii. In ziua de azi invitatiile oficiala se comanda online si vor fi livrate la domiciliu. Mai jos va arat o astfel de invitatie oficiala:

Invitatii nunta Deluxe Cards

Din punctul meu de vedere, a obliga pe cineva sa aiba invitatie oficiala printata atunci cand intra la un eveniment este total neproductiv. Pentru unele persoane se poate dovedi jignitor. Daca doar unora le ceri asta ceilalti se vor simti jigniti. Si, in plus, este vorba si de natura asta pe care multi o iubesc din vorbe. Serios, de ce sa tai INUTIL niste copaci? Salutari MINUNATE tuturor!

1 thoughts on “Invitatie oficiala. Invitatii nunta.

Lasă un răspuns