Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai

Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai este PRIMUL film despre care scriu pe acest blog. Nu va fi ultimul, voi incepe sa scriu despre filme si aici.

De ce? Din acelasi motiv pentru care scriu si acest articol aici: pentru ca pe celalalt blog am deja articol despre film. Este inutil si contraproductiv sa am 2 articole despre acelasi film pe acelasi blog, asa ca voi apela la varianta asta. Daca mai imi vine mie si mai doresc sa mai scriu INCA unul, sau sa mai gazduiesc altul, voi mai scrie si pe blogul vechi. Pana atunci, zic asa: AICI am gazduit un articol despre Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai, iar AICI am scris despre IDEEA IN SINE, de filme indiene in cinematografe.

Asadar, ce as putea spune despre Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai? Pai:

1. Desi nu-mi plac in general filmele de dragoste, filmele indiene imi par altceva. Ca sa simplific nitel: dragostea indiana imi pare mult mai frumoasa. Dragostea americana este, in multe cazuri gretoasa. Povestea de dragoste a acestui film te impresioneaza si te prinde, oricat de „neromantic” ai fi.

2. Din pacate (sau din fericire), nu prea se poate povesti. Triunghiul amoros (2 tipe care se indragostesc de un tip) este aici atipic: una din ele nu doreste sa fie cu el pentru ca a promis acest lucru … lui Iisus (da, la filmele indiene religia merge mana-n mana cu dragostea, intr-un mod cat se poate de „ciudat” pentru noi ceilalti), iar cealalta nu reuseste sa-l faca sa se indragosteasca de ea.

3. Partea cea mai frumoasa a unui film este suspansul, iar in cazul Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai avem din plin. Nu este suspans tipic american, care sa te faca sa stai cu sufletul la gura si sa tresari in scaun. Este vorba doar de rasturnarile de situatie, de momente aparent minore care schimba complet actiunea. Finalul este doar aparent usor de anticipat, ceva din sinea ta iti spune ca cei 2 vor fi impreuna, dar nu ai de unde sa stii CUM anume ajung ei impreuna.

4. Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai are o muzica SUPERBA. Este compusa de A.R. Rahman, cel care a pus umarul in urma cu 4 ani pentru cele 2 Oscaruri castigate de Milionarul Vagabond.

Absolut superb. Iar sala in care a avut loc vizionarea (VIP la Cinema City – Afi Palace Cotroceni – o sala de 4 randuri, cu o sonorizare extraordinara) a facut ca melodiile sa para MULT mai misto. Ecranul imens de introducea in lumea filmului, iar sunetul completa perfect atmosfera. Da, din acest motiv imi doream filme indiene in cinema!

5. Filmele indiene tin in mod natural 3 ore. Nu te superi daca depasesc 3 ore, nu te uiti la ceas, nu iesi obosit din sala de cinema. Pauzele muzicale (in cazul filmului de ieri muzica era peste 50% din film, sau cel putin asa mi s-a parut mie) sunt atat de naturale, insa in acelasi timp odihnitoare, incat uneori 3 ore de film este putin. Iar genericul de final vine ca ceva natural, nu este genericul BRUSC, care sa te anunta ca s-a terminat. Filmele indiene pare ca nu se termina niciodata… (si nu e chiar departe de adevar sintagma asta).

6. Sunt curios ce succes va avea filmul in cinematografe. In Bucuresti Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai┬áva rula in fix 3 cinematografe (Cinema City Sun Plazza, Cinema City Cotroceni si Light Cinema – Mall Liberty – UPDATE: ruleaza si-n Plazza ROmania si la UNION), in provincie va rula iarasi in putine cinematografe, deci nu va asteptati sa fie lider in box-office-ul autohton. Totusi, ma astept sa se umple TOATE salile in care va rula (indiferent cat de putine sunt).

7. Detalii tehnice: Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai este de vineri in cinematografe, fiind adus in Romania de BML Movie Entertaiment – filmindian.ro. Salutari INDIENE tuturor ­čÖé

7 thoughts on “Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai

Las─â un r─âspuns