Joculete pentru copii

Pe vremuri a cumpara joculete pentru copii, oricat de banale erau acelea, costa. Anii 90 au venit impreuna cu o invazie de produse de care romanii nu avusesera parte pana atunci. Jucarii? La toate buticurile si in toate magazinele. Preturile erau in consecinta. Parintii erau cei mai nefericiti: niciodata nu erau indeajuns de multi bani pentru copil.

Unele jucarii aparute pe piata s-au dovedit a fi periculoase: fie prea ascutite, fie nocive pentru piele, fie in cazul trenuletelor ori altor „mecanisme” se stricau destul de repede. Conceptul de garantie pentru jucarii a aparut destul de tarziu. Ce garantie iti putea da un chiosc de pe marginea drumului?

Cand eram eu prin generala aparusera joculetele acelea mici electronice. Erau cu tetris ori cu masinute. Eu am avut de ambele. Ala cu tetris era printre cele mai avansate: avea 999 de jocuri diferite (acelasi tetris, dar in 999 de variante). Aveam o varianta a mea preferata pe care o tot jucam. Ma invidiau colegii la scoala, desi nu-l luam foarte des. Mi-era teama sa nu-l pierd ori sa nu mi-l fure. Cel cu masini era marfa, aveam la el manete. Nu ma interesa grafica, era ultimul lucru la care ma uitam. Era o masina care trebuia sa mearga cat mai repede, sa treaca printre alte masini si sa ajunga la linia de sosire. Nimic spectaculos.

Acum, in 2014, gasim pe internet joculete pentru copii cu duiumul.

Jocuri Gratis – Jocuri.biz

Unele dintre ele sunt foarte educative, altele sunt doar distractive. Desi sunt, oficial, joculete pentru copii, pot fi jucate si de catre cei mari. Chiar ma tenteaza cateva dintre ele, fie si din curiozitate.

Un ultim aspect este legat de OPORTUNITATEA acestor jocuri. Da, nu este bine ca al tau copil sa stea prea mult in fata calculatorului. Da, ar fi mai bine sa se joace un joc clasic, pe care i-l cumperi. Insa acestea noi NU trebuiesc excluse. A-l invata, de mic, sa utilizeze pc-ul nu este, in sine, un lucru grav. Dimpotriva: sunt atatea joburi care necesita lucrul cu PC-ul incat eu mi-as face problem daca al meu copil NU ar sti sa-l utilizeze. Serios. In plus, un copil nu trebuie sa se joace non-stop in casa. Asa ca nu este chiar relevant daca se joaca cu un trenulet electric, cu o masinuta electrica ori pe calculator. Mi se par toate la fel de daunatoare daca-s practicate in exces.

La capitolul joculete pentru copii nu sunt chiar expert. Insa multa lume lauda astfel de jocuri. Sunt o alternativa ieftina. Si deloc de neglijat. Salutari JUCAUSE tuturor!

Lasă un răspuns