JOCURI cu tematica religioasa

Au aparut o tona de filme (si de carti) avand tematica religioasa: fie clasicele filme cu Iisus, pe care le vedem an de an la TV, fie mai noul Maria Magdalena, fie fictiuni asumate tip Codul lui Da Vinci. Filme, carti, pe alocuri si cateva spectacole de teatru (personal n-am vazut niciunul, dar am inteles c-au fost si ca, sporadic, mai sunt), dar jocuri cu tematica religioasa nu. Nu ma refer la tembelitati de genul (un joc absolut stupid, din orice punct de vedere l-ai privi) ori la joculete de genul.

Nu, nu la asa ceva. Ma refer la jocuri din alea mari, pe consola ori pe PC, care necesita instalare, care au fost testate si pe care dai ceva bani. Mai jos sunt cateva idei, cateva posibile jocuri. Pana vedeti ideile mele, vedeti mai jos un clip gasit pe youtube, legat de jocurile pe care Iisus le-ar indragi (si poate le-ar juca):

Asadar, propun urmatoarele 10 jocuri cu tematica religioasa (ori TIPURI de jocuri):

 

Un joc unde sa ai ca scop crestinarea intregii lumi

 

Ok, actiunea s-ar petrece la ceva timp dupa moartea si invierea lui Iisus, dar ca idee, sa fie un joc politic unde tu esti, sa zicem, Papa. Sau poate ceva mai sus de Papa, unul care, la o adica, schimba papii dupa bunul plac. Ceva pe turn-base strategy, chiar daca modalitatea efectiva de joc nu mi-e clara. Oricum, nu am creat niciodata vreun joc, asa ca eu sunt doar cu ideea de baza. Zic.

Aici lucrul pe care trebuie sa-l impiedici ar urma sa fie Marea Schisma. Ca na, daca-i o singura religie si e puternica e mai bine decat sa fie foarte multe, ceva mai mici.

 

Un GTA care sa se petreaca in perioada rastignirii

 

GTA fara masini? Poti calari, la o adica, un magar. Sau mergi pe jos, asta ar putea fi farmecul. La un moment dat ai putea avea o misiune sa-l salvezi pe Iisus, sa impiedici prinderea si rastignirea lui. Ori, dimpotriva, poti avea misiune sa omori unul sau multi apostoli. Dupa caz.

O continuare a unui joc deja existent, care sa aiba loc in perioada Rastignirii

 

Pe langa GTA, cum am zis mai sus (ori un joc TIP gta, ca-s mult mai multe), ma gandesc (SI) la Assassin’s Creed si la FarCry intai si intai, dar pot fi date multe alte jocuri ca exemplu. Ideea e ca jocul e deja facut, personajele deja exista, trebuie doar sa faci doar ambientul si o poveste partial reala, partial fictionata. Hai, ca nu-i greu. M-as gandi si la Tropico, intr-un fel ­čÖé

 

Un Tropico unde religia sa fie cheia

 

In Tropico, despre care am scris candva, tu esti un dictator absolut al unei insule. Tu decizi daca sa se construiasca acolo biserica, catedrala, spital, clinica, mina de sare sau ferma de banane. E drept, tu depinzi de marile puteri, cu precadere SUA si URSS, sau Marea Britanie, depinde ce Tropico joci.

Eh, ganditi-va la un Tropico in care tu decizi daca sa construiesti Biserica, Moschee, Sinagoga sau cine stie ce templu. Daca decizi sa ai o insula crestina, tu decizi daca vei fi Catolic, caz in care primesti bani si influenta de la Papa, ortodox, caz in care primesti sprijin din Rusia, (neo)protestant, caz in care cersesti finantare de prin America, ori habar n-am ce alt cult.

Fiecare religie, pe langa banii care vor veni din Rusia, de la Vatican ori din alta parte, va avea si cateva caracteristici. De exemplu, daca esti insula musulmana, ai tai vor avea mentalitate de razboinici. Daca ai insula ortodoxa, ai tai vor fi mai supusi, mai conformisti, te vor si vota mai mult. Daca ai insula catolica, habar n-am, gasiti voi o caracteristica pentru aceasta religie.

Ori, poate, daca ai insula mare si est mai democrat, poti sa-ti faci o insula multi-confesionala, caz in care trebuie sa fii foarte atent la conflictele interetnice. Ca vor aparea si din alea.

 

Un joc ce se petrece in Japonia ce nu se lasa crestinata

 

Ati vazut filmul Silence? O chestie de genul. Ganditi-va ca puteti fi niste Samurai, angajati de Imparat sa curete tara de crestini, ori puteti fi acei misionari care trebuie sa se fereasca de samurai. Daca vreti, o versiune a filmului Silence pentru consola si pc.

 

Un joc in care personajul principal sa fie un Papa in secolul 20 si secolul 21

 

Sa trebuiasca sa te lupti, deopotriva, cu nazismul, fascismul, comunismul, Mafia, cu ateismul neo-marxist. Sau, ma rog, sa le incurajezi cand e cazul, caci na, in Italia Mafia era, contrar termenului literar, destul de dusa la biserica.

 

Un joc in care un popa este personajul principal

 

Un popa cu puteri speciale, care vindeca, bate cand e nevoie, se foloseste de abilitatile lui DIVINE. Care-si recapata puterile rugandu-se, nu mancand la restaurant.Un fel de RPG, caci calitatile acestui popa se vor modifica pe parcursul jocului. Care popa, intr-un final, se va lupta cu un mare Satana.

 

Un joc in care tu il manuiesti pe Iisus

V-ar suna tare? Mie da. Si nici nu conteaza ce ar trebui sa faci, care ar trebui sa fie scopul tau: fie sa faci cat mai multe chestii in aia 33 de ani de viata, fie sa eviti crucificarea, fie sa te ascunzi cat mai bine dupa ce ai inviat… Na, pot fi multe lucruri. Ideea, insa, ramane: daca au existat atatea filme cu Iisus, de ce niciun joc? Nici macar unul?

E drept, mi-as dori si un joc in care sa-l manuiesti pe Iuda. Poate si-un joc in care s-o manuiesti pe Maria Magdalena…

 

Un joc facut de romani, cu crestinarea acestor tinuturi de catre Apostolul Andrei

 

E prea SF? Adica daca film cu Iisus din perspectiva ortodoxa n-avem, macar joc cu tematica religioasa sa avem. Zic.

 

O nava plina de extraterestri aterizeaza pe Pamant fix in timpul vietii lui Iisus

 

Jocul sa fie de strategie, un fel de Warcraft, Starcraft, ceva de genul. Si, la misiunile finale, cand aia rai sunt pe cale sa castige, de partea ta va veni cel mai cel dintre magi, dintre vrajitori: Iisus Hristos. Cu ajutorul lui vei invinge! #amzis

Acum serios: scriitori care sa scrie povesti cu Iisus, reale sau fictionate, exista. Scenaristi care sa scrie scenarii cu Iisus au existat si vor mai exista. De ce industria jocurilor a evitat acest subiect? E ceva ce-mi scapa?

Voi aveti idee de alte jocuri cu tematica religioasa? Varsati tot, ca-s curios. Iar daca chiar a aparut un astfel de joc si nu stiu eu, rog a mi-l spune. Viitorul sper, totusi, sa sune mult mai bine din acest punct de vedere ­čÖé

Las─â un r─âspuns