Jocuri gratis

Se spune ca viitorul va apartine jocurilor gratis. De ce jocuri gratis? Pai simplu:
– Nu necesita instalare, deci pot fi jucate de oriunde.
– Nu trebuie o investitie foarte mare, nici nu dai bani pe ele si merg pe orice pc.
– Le joci de la servici, intr-o pauza sau intr-o perioada cand nu ai de lucru. Nu iti vei pierde (prea) mult timp cu ele.

Atentie: ma refer la jocuri online gratuite, deci va trebui sa fii conectat tot timpul la internet (si ajungem la intrebare CE NE FACEM CAND NU NE MERGE NETUL?, intrebare la care nu voi incerca sa raspund astazi).

Si ce jocuri merg cel mai bine la serviciu, intr-o pauza ori perioada de inactivitate? Pai in aceste perioade lumea prefera jocuri de logica. Sa va zic acum de ce si de ce eu, unul, le prefer jocurilor de pe tableta ori telefon.

1. Imi place sa am un ecran mare. OK, laptopul are 15inch, nu e imens, dar este un ecran INDEAJUNS de mare. O tableta are maxim 10 inch, ca peste e netbook (desi unii se lauda cu tablete de 11inch).

2. Imi place sa folosesc mouse-ul. Nu am ceva cu touch-screen-ul, dimpotriva, mi-am luat laptop cu asa ceva. Totusi, parca tot mai bun e mouse-ul si tot mai buna e tastatura. Ma rog, tastatura o pot avea, virtual, si pe telefon ori tableta, dar sfantul soarece nu.

3. Cand butonezi telefonul sau tableta se vede, te poate lua cineva cu CE TOT FACI ACOLO? Daca ai insa biroul indeajuns de bine pozitionat, lumea va avea impresia ca lucrezi. In fond, esti la calculator, lucrezi, nu vede nimeni ce faci acolo. Mircea, fa-te ca lucrezi gen.

4. Jocurile de logica iti tin mintea in priza. Sunt distractive, insa te si solicita intelectual. O fi pauza in activitatile tale de zi de zi, dar creierul trebuie tinut in priza. Iar aceste jocuri sunt si mai utile daca tu prestezi o activitate repetitiva.

5. Trebuia s-o zic si p-asta: mai variezi si tu. La birou te joci pe laptop, pe drum, adica in metrou sau ratb, te joci pe tableta ori telefon, iar acasa te-oi juca pe PlayStation, daca ai. Daca te-ai juca non-stop pe tableta zic ca nu ar fi chiar ok.

6. Tableta aia trebuie, cumva, protejata. Daca o freci non-stop si o tot incarci, se va strica. Laptopul si pc-ul sunt facute sa reziste la o folosire mult mai indelungata.
Sa nu mai zic de telefon, care si el se strica. Si e nasol sa dai anual bani multi pe telefoane. Investitii inutile ar zice unii…

7. Ce-i drept, unele jocuri gratis de pe pc pot fi jucate si pe tablete ori telefoane. Sa nu uitam ca exista telefoane si tablete cu windows, unele chiar cu windows-ul normal, de pe laptopuri. In plus, exista programele precum TeamView-er, prin intermediul carora ne putem accesa pc-ul de acasa. Am amici care fac asta.

E adevarat, jocurile pe pc ori pe consola, cele platite si care necesita instalare, nu vor disparea brusc. Importanta lor va scadea, insa momentan rezista. In cat timp aceste jocuri gratis le vor lua locul? Ramane de vazut. Salutari MINUNATE si JUCAUSE tuturor! ­čÖé

Las─â un r─âspuns