Jocuri masculine vs jocuri feminine

Jocuri masculine vs jocuri feminine

 

 

Un stereotip des auzit este acela ca barbatii sunt cei care se joaca. Putine femei se joaca pe calculator ori pe consola, iar acele putine femei, stereotipic, sunt absolvente de politehnica. O femeie SERIOASA nu se joaca. Are alte treburi de facut: spalat, calcat, mancare…

Daca lasam stereotipiile tembele constatam, insa, urmatoarele: barbatii se joaca, intr-adevar, mai mult, insa nu e nicio rusine sa te joci ca femeie. De ce ti-ar fi? Suflet de copil avem cu totii, iar momente de relaxare merita toata lumea.

Chestia cu barbatii care se joaca provine de la femeile care se simt ignorate. Nu le mai baga barbatii in seama, le ignora, iar ele, din ambitie, nu accepta acea modalitate de relaxare.

Problema, de fapt, provine de la altceva: sunt jocuri masculine si jocuri feminine. Sunt si femei-exceptii, insa in general femeile nu gusta jocurile de fotbal, de actiune ori de fotbal. In plus, asa cum zicea candva o prietena de gamer, consola e una singura: ori ma joc cu el ce se joaca ori, daca nu, socializarea se reduce la jumate. Din acest motiv femeia renunta, sperand ca barbatul sa termine jocul mai repede.

Problema, de fapt, nu este ca barbatul se joaca, problema este CE se joaca. E drept, acum au aparut site-uri care ofera jocuri feminine 100%. Un astfel de site este acesta: http://www.xjocuri.com/jocuri-pentru-fete.html. Sunt sanse mai mari ca o fata/femeie sa se joaca fotbal ori masini decat ca un baiat sa se joace asa ceva. Nu neg, insa, faptul ca aceste jocuri au publicul lor. Un public la fel de bun sau de rau precum publicul jocurilor de actiune.

Pe mine, la modul serios, ma bucura aparitia unor astfel de jocuri. M-as bucura sa fie mai multe fete care se joaca. M-as bucura sa nu mai fiu judecat negativ pentru ca ma joc. E o alegere, la fel de buna sau de rea cu a iesi la o bere ori a face altceva.

Impartirea aceasta, jocuri masculine vs jocuri feminine, nu este nicidecum misogina. O fata care se joaca masini ori actiune are tot respectul meu. Si o spun la modul cel mai sincer. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns