Jocuri puzzle de pe marketplace BeKid.ro

Jocurile puzzle nu au fost printre preferatele mele niciodata. Nu as putea spune de ce, probabil este o combinatie intre „nu mi-a fost insuflata pasiunea pentru ele” si „nu am rabdarea necesara pentru ele”. Da, iti trebuie multa rabdare pentru ele, dar fix asta este cheia, fix aici este problema.

Jocurile puzzle sunt de fapt foarte educative pentru cei mici. Au sapte mari avantaje, pe care le voi enumera si explica in continuare:

  1. Pe primul l-am spus deja, dar simt nevoia sa il repet: rabdarea se educa. Un copil care nu are rabdare, vesnic agitat, este un copil ce a fost educat astfel. Sau poate NU a fost educat sa aiba rabdare. Da, copilul trebuie educat si in acest sens, rabdarea nu este DOAR ceva cu care te nasti. Evident, uneori nu se poate, este imposibil, insa alteori educatia face minuni. Iar jocurile puzzle chiar dezvolta aceasta capacitate.
  2. Jocurile puzzle sunt modalitatea prin care adultii isi ajuta copiii. „Hai sa facem impreuna un puzzle”. Este o activitate pe care o ai impreuna cu copilul tau, o activitate educativa si totodata placuta. Copilul SE JOACA, se distreaza, dar si INVATA ceva din toate astea. Invata inclusiv ca se poate distra impreuna cu parintii. Ceea ce este un lucru util. Parintii care se plang ca au o relatie proasta cu copiii lor sunt, de fapt, parintii care nu au construit de-a lungul timpului acea relatie. Care si-au ignorat copiii. Nu trebuie doar sa ii sustii financiar, ci trebuie sa fii si fizic alaturi de ei. Sa te joci cu ei, sa aveti activitati impreuna.
  3. Jocurile puzzle pot contine imagini educative: harta politica a lumii, harti istorice, imagini dintr-un oras, ca sa dau doar cateva exemple. Un copil a facut, cand era mic, un puzzle cu Parisul, cu Turnul Eiffel, asa ca atunci cand va vizita acest oras, acest obiectiv turistic, el isi va aduce aminte cand si unde a mai vazut acea imagine. Si se va bucura. Si eventual va multumi parintilor care i-au luat acest cadou.
  4. Jocurile puzzle sunt pe dificultati, putand fi facute si ca adult. Copilul poate incepe cu un jocuri puzzle simple, de 20-30 de bucati, urmand a creste TREPTAT dificultatea. Nu exista riscul sa se dea cu capul de zid, sa constate ca e prea greu. Daca ai crescut treptat, rational, dificultatea, totul va parea natural. Firesc. Si foarte usor. Foarte simplu. „Floare la ureche”. „Piece of cake”.
  5. Jocurile puzzle pot fi puse undeva la vedere, unele familii, mai ales cele cu case mari, le pun pe pereti in loc de tablouri. Poate nu vei mai avea, la un moment dat, loc de toate, te vei apuca sa mai dai din ele, dar faptul ca jocurile puzzle raman undeva, ca amintire, le face si mai educative. Copilul ajunge la 15 ani si vede care a fost primul joc puzzle pe care l-a facut. Care prim joc puzzle, banal acum, este foarte important, este o borna, un punct de pornire. Este precum izvorul unei ape curgatoare: PUNCTUL de unde acesta iese din pamant. De acolo a inceput pasiunea.
  6. Am pomenit mai sus, dar simt nevoia sa repet: avand in vedere ca un joc puzzle poate fi rezolvat o singura data, ele ulterior pot fi date mai departe. Practic, iti educi copilul sa fie darnic. Il face cadou unui coleg, care coleg, daca este si el pasionat de asa ceva, ii va face un cadou similar. Si tot asa. Este bine sa ai un copil darnic, altruist, nu?
  7. Pasiunea pentru jocurile puzzle nu dispare niciodata. Daca ai reusit sa-l faci pe copilul tau sa adore jocurile puzzle, sunt sanse mari sa faca asta si cand devine adult. Jucatul cu papusile, cu masinutele ori cu LEGO la varsta adulta pare dovada de imaturitate. Insa a construi un joc puzzle in timpul liber, ca modalitate de relaxare, nu este deloc o idee rea. Dimpotriva. Iti aduce aminte de copilarie, dar iti si tine mintea treaza. Este o modalitate inteligenta de a-ti petrece timpul liber. Care timp liber, din punctul meu de vedere, TI-L FACI. Nu exista ca NU AI TIMP LIBER. Il ai daca iti doresti sa il ai, ca sa zic asa.

Indiferent ca vrei sa iei jocuri puzzle, jocuri LEGO ori cine stie ce alte jucarii pentru copilul tau, marketplace BeKid.RO iti sta tot timpul la dispozitie.

Atentie: acest articol nu isi propune sa minimalizeze importanta ori utilitatea altor jocuri. Jocurile LEGO de pilda ajuta si ele enorm la dezvoltarea intelectuala a celui mic. Nu vreau sa inteleaga nimeni ca jocurile puzzle sunt SINGURELE pe care ar trebui sa le aiba un copil. Nicidecum.

Ar trebui, din punctul meu de vedere, sa existe o gama variata de jucarii, caci fiecare are rolul propriu, dezvolta o alta latura a intelectului si a personalitatii copilului. Da, jocurile puzzle sunt o pasiune si pentru adulti, acesta este marele lor avantaj. Unul deloc de neglijat.

In incheiere, cateva cuvinte despre BeKid. Povestea lor este interesanta, este un exemplu de asa da pentru un magazin. Pe scurt de tot, niste parinti au vrut sa isi impartaseasca experienta lor de parinti si au creat un magazin pentru bebelusi, copii si parinti. Pe langa produsele pe care le vand, gama fiind foarte variata, ei iti pot impartasi si experienta lor. Poti sa ii contactezi fie telefonic, fie prin intermediul paginii de Facebook. Fix acesta este marele lor avantaj: ca iti pot da si sfaturi, nu iti vand pur si simplu niste produse.

Ca sa intelegeti cat de utile sunt acestea, va voi da un exemplu personal, o experienta de acum cateva luni. Asadar, am fost vreo 10 zile prin Spania si Franta. Dupa 3 zile in Barcelona, era duminica seara si ma aflam intr-un complex de outleturi de langa Barcelona. Stiam ca urmeaza sa merg la nepoata mea de 8 ani (copilul unei verisoare primare), asa ca trebuia sa ii iau ceva. Nu putem merge cu mana goala. Insa nu stiam ce. Eram intr-o mare pana de idei. Era un magazin special cu jocuri si jucarii, deci stiam DE UNDE sa iau ceva, dar nu stiam CE. Asa ca am intrebat pur si simplu vanzatoarea ce imi recomanda. Norocul meu a fost ca doamna era si ea mamica de fetita, ma rog, fata ei era un pic mai mare, deci TRECUSE de varsta in cauza. Insa ceea ce am luat s-a dovedit a fi un mare succes: un set de bijuterii pe care fetita trebuia sa IL CONSTRUIASCA SINGURA. Construitul presupunea inclusiv sa puna ceva la cuptor, la o anumita temperatura.

Eh, imaginati-va o situatie similara in tara. Daca vreti sa luati un cadou pentru copilul unor prieteni sau rude, puteti apela la cei de la BeKid. Nu doar sa cumparati de acolo cadoul, ci si sa va sfatuiasca, sa va indrume. In cazul meu, sfatul era mai important, chiar nu stiam ce anume ar fi trebuit sa iau.

Acum este randul vostru sa imi spuneti in ce relatii sunteti cu jocurile puzzle si mai ales de ce. Cine v-a insuflat pasiunea ori, dimpotriva, de ce nu va atrag, ce va impiedica sa va dedicati niste multe ore acestora? Mie imi pare rau ca nu mi s-a insuflat cand eram mic acest microb. Acum tind sa cred ca e un pic cam tarziu.

Lasă un răspuns