Lentile de calitate

Eu port ochelari de cand eram mic (sau cum ar zice poetii: „de cand ma stiu”). Dintotdeauna ma stiu cu ceva la ochi, cu ceva atarnand pe nas si pe urechi. Cand nu port ochelari parca-mi lipseste ceva. Ii pun dimineata pe ochi si-i dau jos seara cand ma culc. Sau, rare cazuri, ii dau jos cand ii inlocuiesc cu ochelari de soare (Cazuri de stricta necesitate). Despre lentilele ochelarilor voi vorbi insa in continuare. Si despre ceea ce ar trebui sa fie lentile de calitate.

Asadar, pana la perechea aceasta de ochelari am avut lentile de sticla. Si pentru ca intotdeauna mi-am dorit sa am la ochi lentile de calitate, aproape de fiecare data am avut lentile Zeiss. Erau considerate cele mai bune de pe piata. Tot timpul am refuzat solutii coreene, chinezesti ori cine stie care. Am avut o singura pereche de ochelari cu lentile romanesti, de la IOR. Nu stiu daca au fost sau nu lentile de calitate, dar acei ochelari m-au tinut aproape cel mai mult (3 ani).

Acum am trecut pe plastic si aici Zeiss nu mai sunt cei mai buni. Noua senzatie sunt cei de la Hoya, topul absolut. Ma rog, plastic, policarbonat, cam p-acolo. Avantajele sunt ca nu se sparg, insa ca si calitate a imaginii as prefera oricand sticla. Din nou.

Legat de Zeiss am fost surprins sa aflu ca ei produc lentile pentru camerele foto Sony. Nu stiu daca aceste camere sunt chiar cele mai bune (unii ar zice ca nu, desi se gasesc acolo in top 4), insa cu siguranta lentilele Zeiss le ridica foarte mult. Si faptul ca au EXCLUSIVITATE pe asa ceva e un avantaj.

La camere video lucrurile sunt nitel diferite. Aici Sony ar detine PRINTRE cele mai bune camere, multi profesionisti avand sony. Un exemplu de camera video Sony gasiti la adresa http://sonyvx2100.ro/, un blog dedicat unui model special de camera.

Revenind la Carl Zeiss, eu raman fidel acelei marci. Mi-a fost aproape (de ochi) ani buni si nu m-a dezamagit niciodata. Si la ochelari, ca si la camera, conteaza foarte mult sa ai lentile de calitate.

Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns