Loredana Costina despre America Venim!

America Venim!

 

 

Am vazut America Venim la TIFF. O mare de oameni adunati afara, in piata, radea in hohote si aplauda indelung la final. Un film pe care abia asteptam sa-l revad. La vizionarea de presa de saptamana trecuta am mers impreun cu Loredana Costina, pe care am rugat-o  sa-si spuna impresiile. Loredana, ai cuvantul:

 

 

Loredana Costina despre America Venim!

America venim! e cea mai buna comedie romaneasca pe care am vazut-o in ultima vreme si sunt destul de sigura ca de aceeasi parere o sa fiti si voi daca mergeti sa vedeti filmul in oricare din cele 45 de cinematografe din toata tara in care va rula din 19 septembrie. Nu, nu trebuie sa va placa filmele romanesti pentru a-i da o sansa, nu de alta, dar e foarte diferit de filmele care au ocupat spatiu in media ultimilor ani.

Filmul e povestea catorva zile din viata unor actori de la un teatru din Targoviste, care, insotiti de regizorul si directorul teatrului, baietelul a doi dintre actori si un urs imens de plus, iau avionul pentru a ajunge in New York, unde trebuie sa sustina un spectacol. Ajunsi acolo cu cateva zile inainte de marele spectacol, au timp pentru a vedea Statuia Libertatii, muzee si parcuri, intr-un tur bine pus la punct de gazda lor din America, o femeie draguta si cocheta, care insa nu e interesata doar de spectacol, ci si de regizor, cu care are o veche si complicata relatie. Cand diurna pe care o primesc in prima zi si pe care o credeau pentru o singura zi se dovedeste a fi… banii pentru intreaga saptamana, iar in restaurantul romanesc in care s-au oprit sa manance cunosc un impresar roman stabilit in SUA care le propune un turneu grandios, actorii nostri decid sa paraseasca New York-ul pentru o aventura de cateva zile la finalul careia ar fi cu totii mai bogati cu cateva mii de dolari. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar ceea ce urmeaza… vedeti la cinematograf.

Mi-a fost greu sa cred la finalul vizionarii ca ceea ce am vazut e o comedie cu buget redus, de aproximativ 100.000 de euro, filmata in doar 20 de zile, dintre care 10 in SUA, si ca unele dintre cele mai bune secvente din film au fost introduse aproape din greseala. O sa vedeti un autobuz de scoala superioara care adauga mult la comicul situatiei si care nu era planificat de la inceput, un sofer de ocazie extrem de bine si intamplator… nimerit si niste actori care au fost planificati sa fie acolo, dar care m-au surprins prin faptul ca sunt la fel de draguti si naturali pe ecran cum sunt si in realitate. Iar apropo de realitate, una dintre cele mai amuzante scene din film chiar a fost inspirata din realitate, mai precis de un mar uitat intr-un bagaj la controlul de securitate. Nu va spun mai multe, dar nu aveti cum sa o ratati. Ca indicii: sarmalute, chiftele, zacusca si un personal de securitate cel putin uimit.

Simplitatea povestii, fazele incredibil de amuzante, ironia si lipsa cliseelor, alaturi de o imagine si sunet excelente, comparabile cu orice productie “din afara” fac din film o comedie cu adevarat savuroasa, pe care trebuie neaparat sa o vedeti. Va spun eu, care nu sunt nici critic de film, nici fan al filmelor romanesti, ci doar un biet spectator care vrea sa se distreze la un film bun. 🙂

America Venim intra de vineri, 19 septembrie, in cinematografe, fiind distribuit de Transilvania Film si RoImage 2000. Salutari ROMANESTI tuturor!

1 thoughts on “Loredana Costina despre America Venim!

Lasă un răspuns