Luciana Corlan: Minunea din fiecare zi

Minunea din fiecare zi

 

 

Bună! Sunt Luciana și îmi place să cred despre mine că sunt una din vocile optimiste ale blogosferei. Minunile puternice se păstrează în gesturi mărunte.
Problema noastră, a ființelor umane, cu minunile, este  că ne așteptăm ca ele să fie ceva maaaaaare de tot. Ceva imens, care să intre în viețile nostre precum furtunile și să ne schimbe destinul pentru totdeauna.

Oamenii trăiesc cu impresia că gestul lor nu contează. Totuși, o picătură de ploaie ridică marea. Și lucrurile mărunte fac diferența până la urmă. Zâmbetul unui trecător dimineața, în drum spre servici, îți poate însenina ziua. Așa cum privirea urâcioasă a unei bătrânici care vrea taman locul tău, când tramvaiul e gol, ți-o poate strica.
Așadar, dragii mei, 7 lucruri pe care le considerăm mărunțișuri dar de fapt sunt minuni,  pentru că ne fac ziua mai frumoasă. De ce 7? Așa am simțit azi dimineață:
1. O îmbrățișare – nu mi-am dat seama cât de mult înseamnă de fapt o amărâtă de îmbrațișare pana nu am cunoscut cativa lipiciosi.
2. O plimbare – nu-mi pasă cât de urât ți se pare orașul sau satul tău, ieși din casă și fă o tură. Ia-o pe un drum străin. Te liniștește. Și poate găsești un locșor fain.
3. Câteva pagini din cartea ta preferată
4. Un cântec vechi, pe care nu l-ai mai ascultat de ceva timp
5. Un film Disney
6. Bezeleeeee
7. Prajiturele de casă de la o colegă amabilă (am o colegă a cărei mama prăjiturește și mai beneficiem și noi – nu știu dacă doamna Mamă știe cât ne bucură)
Bonus:
8. O cafea bună de tot (numai cei care sunt nevoiți să se trezească în creierii dimineții apreciază așa ceva la adevărata valoare).
9. Șosețele pufoase cu degete – prostești, copilărești și eficiente
Fiecare zi poate fi o mică minune. Voi sunteți alchimiștii care pot transforma banalitatea în inedit. Încercați dacă nu mă credeți!

Minunea din fiecare zi – articol MINUNAT scris de Luciana Corlan. Pe Luciana o puteti citi pe www.alucianna.ro. Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Luciana Corlan: Minunea din fiecare zi

Lasă un răspuns