Lucruri vechi si bune

Lucruri vechi si bune pare a fi ceva imposibil. Ma rog, daca ne referim la vin, sa presupunem ca ar putea fi adevarat. Pana la un punct. Nu toate vinurile is bune cand is vechi.

Cum stam insa cu electronicele? Este, oare, bine sa luam electronice vechi? Aici sunt 2 opinii:

1. Electronicele noi, ca orice lucru nou, isi pierd repede valoarea. Este o investitie proasta sa iei un telefon nou-nout. Nu renteaza. Dar deloc. Insa stii exact ce s-a intamplat cu acel telefon. Daca a cazut, stii cui a cazut, stii cine l-a zgariat ori cine l-a virusat.  In plus, AI GARANTIE la el.

2. Cand iei ceva second hand e clar ca riscurile sunt mari. Garantie nu mai e, nu stii ce a patit acel lucru, nu stii ce a avut pe el. Daca se strica dupa o luna nu-l mai poti da inapoi. In plus, lucrurile second hand sunt, in general, luate pe sub mana. Cine doreste sa ia pe firma trebuie, deci, sa ia lucruri noi.

Exista acum o noua metoda de second hand: firmele mari vand laptopuri second hand ieftin, cu garantie. Din N motive, produsele se intorc la firma producatoare, aceasta le verifica si eventual le repara, pentru ca apoi sa le revanda pe piata, acestea functionand precum cele noi. Ok, sunt mai vechi, vor tine, poate, mai putin. Insa garantia este aceeasi, 2 ani de zile, iar produsul functioneaza perfect.

De ce ajung produsele (laptopurile sunt doar un exemplu) inapoi la firmele producatoare? Intai si intai, din cauza diverselor servicii financiare. Nu e ceva grav, nu au fost date pentru ca nu functionau.

Acum, prin aceasta noua metoda, se elimina, de fapt, 3 mari probleme ale produselor second hand:

1. Poti lua un produs second hand cu factura si garantie. Daca vrei sa iei pe firma chiar conteaza acest aspect.

2. Poti lua un produs second hand cu garantie. Este foarte important sa ai garantia ca macar 2 ani te tine acel produs. Iar daca ele au fost verificate de catre producator, cel mai probabil vor tine mai mult de 2 ani.

3. Nu te mai intrebi de ce fostul proprietar renunta la produs. De atatea ori mi-am pus intrebarea asta. De multe ori n-am gasit raspunsul. Uneori pot accepta raspunsul primit, dar parca-n mintea mea inca exista o urma de indoiala: si daca l-a scapat pe jos si d-aia il vinde?

Lucruri vechi si bune? Produse IT vechi, dar garantate de producator? Da, se poate. Trebuie sa profitam de aceste lucruri. Salutari NOI tuturor!

 

 

One thought on “Lucruri vechi si bune

Lasă un răspuns