Make up artist

Exista anumite meserii pe care barbatii le detesta, insa ei fac cu placere acel lucru. De exemplu, foarte multi barbati detesta soferii de taxi, insa adora sa conduca. Daca ar fi sa fac un sondaj, ca tot sunt la baza sociolog, cred ca dintre cei care urasc taximetristii is mult mai multi barbati. Nu ma intrebati de ce. Lor le place sa conduca, iubesc asta, insa urasc barbatii care fac asta constant. Bine, eu n-am carnet si am ceva cu taximetristii, dar e partea a doua. Altfel stau insa lucrurile in cazul femeilor. Ati auzit de meseria de make up artist?

Este o expresie: in fiecare femeie zace un make up artist. Fiecare femeie stie cum trebuie aranjat, stie ce culori i se potrivesc. Ok, accepta sfaturi, dar cu siguranta „s-ar descurca si ele”. Si este un soi de respect fata de cele care le fac pe femei frumoase. Cele sau cei, desi cel mai des sunt intalnite femeile in aceasta meserie de make up artist. Nu intamplator as zice.

Iar mai nou exista un fel de moda: cursuri de make up artist pentru femei. Cursurile au un triplu-rol:
1. Devii foarte populara printre prietene. Prietena ta arata superb la un eveniment pentru ca TU ai machiat-o. TU si nu altcineva.

2. Este o chestie care le place tuturor femeilor. Nu ar fi o chestie de care sa NU fie interesate.
3. Activitatea este EXCLUSIV feminina. De ce sa faca niste cursuri care sa le fie utile tot barbatilor, gen cursurile de gatit? Noi suntem femei independente, trebuie sa ne gandim SI la noi. Adica intai si intai la noi.

In plus, desi o spun cu jumatate de gura, foarte multe fete tinere vad in meseria de make up artist un fel de back-up la actualul lor job. Si daca ma vor da afara? Ca firma nu mai merge …

Femeile vad in meseria de make up artist un fel de hobby – job de back up. Sunt multe femei cu meserii respectabile, unele chiar intelectuale, care sunt make up artist pentru prietenele lor. Cerere exista, drept urmare a aparut si oferta. Sunt foarte multe cursuri de make up artist, fiecare laudandu-se ca ar fi cel mai potrivit. Ultimele de care am auzit ar fi Cursuri Constantine.ro. Nu stiu cum sunt, nu le-am testat, astept opiniile voastre.

Cert este ca, din ce-mi spunea cineva, din ce in ce mai multe tinere (unele sub 20 de ani chiar) urmeaza astfel de cursuri de make up artist. Nu-mi dau seama daca ar trebui sa ma bucur, ca tinerele fete doresc sa munceasca, ori ar trebui sa-mi fac griji, ca ele nu mai doresc meserii intelectuale (nu mai sunt invidiate meseriile de doctor ori avocat, de exemplu). Eu momentan ma multumesc sa constat. Sincer, fiecare doarme asa cum isi asterne si, obiectiv vorbind, meseria de make up artist nu este deloc una rusinoasa. Dimpotriva. Salutari MINUNATE tuturor!

1 thoughts on “Make up artist

Lasă un răspuns