Mamaia sau Constanta? Ideal este INTRE Mamaia si Constanta!

Cand eram mic, pana prin liceu asa, nu puteam intelege cum anumite persoane se duc la mare si se cazeaza … in Constanta. Cum adica, Constanta? Distractia este in Mamaia, alege un Hotel in Mamaia, lasa zgarcenia. Crescand si vizitand ambele locuri, in fapt, tot litoralul nostru, mi-am dat seama ca locatia ideala este undeva Intre Mamaia si Constanta: adica fie in Constanta, foarte aproape de Mamaia, fie invers.

Da, nu voi nega niciodata: un hotel la mare are, in mod ideal, vederea spre plaja. Daca are si balcon, cu atat mai bine.  Daca-i hotel cu piscina si mai e si acoperita, cu atat e mai fericit turistul. Pentru mine, un balcon ori macar un geam cu vedere spre mare este ideal: inspiratia pentru scris este garantata, articolele parca se scriu singure. Cand vederea este catre o curte interioara, catre un loc jegos, oribil, creierul meu parca refuza sa scrie. Refuza sa se exprime.

Acum, de ce va ziceam mai sus ca locatia ideala este intre Mamaia si Constanta? Pai simplu: in ambele locuri sunt chestii de vizitat si, intr-un sejur, ideal este sa vizitezi cat mai mult. Sau, plecand de la premisa ca in Mamaia nu e nimic de vizitat, motivul devine: in Constanta vizitezi, in Mamaia faci plaja. Simplu.

Acum, trebuie sa va zic principalele atractii din orasul Constanta. Ce as vizita eu cu proxima ocazie in acest oras. 3 + 1, ca sa zic asa. Si incep asa:

Poza luata de pe pagina de Facebook Constanta Walking Tour

Constanta Walking tour

Un tur care, teoretic, iti arata principalele obiective turistice din oras. Se numeste Constanta Walking Tour, este gratuit si este tinut de bloggerita Diana Slav. Am inteles ca s-a mai facut un tur, de data aceasta pe bani, cu o denumire asemanatoare. Nu stiu cum este celalalt, dar acesta, gratuit, mi se pare un tur excelent. M-as bucura sa existe astfel de tururi in toate orasele (turistice) din Romania.

Anul trecut, dupa Gala Spring SuperBlog 2017, am facut acest tur, ca de altfel si o plimbare cu autobuzul etajat (a fost un fel de 2 in 1). Le recomand pe ambele cu la fel de multa caldura.

Acum, cumva, pe langa obiectivele turistice pe care vi le prezinta Diana, voi zice alte lucruri pe care le-as face eu in Constanta. Asadar:

Teatrul de Stat din Constanta Sursa foto: Ziua de Constanta

As merge la Teatru in Constanta

Momentan functioneaza 3 teatre in oras, cel mai important fiind Teatrul de Stat din Constanta. E drept, suna tentant si un spectacol la Teatrul de Vara, problema mea cu acele spectacole fiind calitatea lor (de obicei acolo se baga suete, nu spectacole adevarate). Este si un festival in Constanta, la care anul acesta vreau musai sa ajung.

As merge la un restaurant unde sa mananc fructe de mare PROASPETE

Ultima oara am mancat la On Plonge, exact in port (vedeti poza de mai sus), dar mai sunt restaurante bune in Constanta si Mamaia. Ideea este, insa, alta: in Constanta am mai multa incredere sa mananc decat intr-o terasa din Saturn sau Eforie, unde exista riscul sa fie mancarea veche.

Si vorbesc despre fructe de mare pentru ca mananc din astea doar pe litoral (la noi sau in alta parte). In Bucuresti, unde locuiesc, n-am gasit niciun restaurant unde sa-mi placa fructele de mare. Absolut niciunul.

complexul ridicat de Hagi la Ovidiu

Acum, problema cu sezonul estival este ca, de obicei, in acea perioada nu se joaca meciuri. Cand ele se joaca, se asigura transportul din oras pana la stadion, cu intoarcerea imediat dupa meci. E drept, farmecul este sa vad stadionul cu pricina atunci cand se joaca fotbal pe el, dar curiozitatea ma face sa vizitez complexul ca atare. Si chiar voi face asta in viitorul, sper eu, nu prea indepartat.

Poza luata de pe pagina de Facebook a Delfinariului

Delfinariul din Constanta

Era pe vremuri un delfin vedeta, pe nume Mark. A murit, la 31 de ani, in anul 2009. Nici nu mai stiu cine mai e pe acolo, ce delfini-vedeta, dar este un loc pe care trebuie musai sa-l vizitati. De fapt, exista un intreg complet, care apartine de acelasi Complex Muzeal al Stiintelor Naturale (CMSN) Constanta. Acesta cuprinde, pe langa delfinariu, si Planetariu, Microrezervatie, Pasari exotice (toate acestea, in extrasezon, avand impreuna un tarif unic de vizitare), dar si un acvariu si un Observator Astronomic. Aici se pot lua si cursuri de echitatie.

Nu stiu cati dintre cei care au fost prin Mamaia ori Constanta in ultimii ani au vizitat intregul complex.

Acum, pentru ca tot va ziceam de o locatie de cazare situata INTRE Mamaia si Constanta, zic sa va dau si un nume: Hotelul Aurora din Mamaia. M-am cazat anul trecut acolo, dupa gala Spring SuperBlog 2017 (deja v-am zis asta), si ma voi caza si anul acesta, cu aceeasi ocazie (acest articol fiind, de altfel, participant in competitia Spring SuperBlog 2018). Este un hotel de 2 stele, cu conditii pe care nu le-am intalnit in multe locuri la 3 stele (piscina si aer conditionat, de exemplu). Au si un restaurant propriu, unde se mananca niste preparate interesante. Nu am avut ocazia sa le testez pe de-a intregul, la pranz, in ambele zile, mancand in alta parte. Anul asta, daca vremea va fi potrivnica, s-ar putea sa le testez bucatele mai cu atentie.

1 thoughts on “Mamaia sau Constanta? Ideal este INTRE Mamaia si Constanta!

Lasă un răspuns