Mamicile gasesc ceaiuri pentru bebelusi acum si pe nichiduta.ro! Rolul si importanta ceaiurilor pentru nou-nascuti

Mamicile gasesc ceaiuri pentru bebelusi acum si pe nichiduta.ro! Rolul si importanta ceaiurilor pentru nou-nascuti

 

Nu este deloc un secret faptul ca ceaiurile, prin numeroasele plante din care sunt realizate, prezinta un rol deosebit de important pentru mentinerea starii de sanatate optime. De altfel, acesta poate fi si un produs important in alimentatia unui bebelus, insa doar daca este incadrat in categoria de bauturi recomandate copilasului.

Marea majoritate a mamicilor sunt in cautarea unor astfel de produse pe cat se poate de potrivite pentru bebelusul sau. Totusi, ceaiul nu este deloc recomandat a fi consumat de catre bebelusii mai mici de patru luni.

Atunci cand vine vorba de bebelusii mai mici de patru luni, medicii pediatri nu recomanda administrarea de ceaiuri acestora decat in cazuri extreme, precum sunt colicii, constipatia sau diareea. Spre exemplu, in cazul in care nu se tine cont de acest aspect, consumul de ceai poate influenta negativ organismul copilasului, stopand buna absorbtie a fierului, creand o stare de agitatie si insomnie. Totodata, ceaiul inclus in alimentatia copiilor sub 4 luni poate deshidrata micutul, suprasolicitandu-i rinichii, mai ales daca avem in vedere varsta sa frageda.

Este bine cunoscut faptul ca laptele matern cuprinde exact cantitatea de fluide si de nutrienti necesare organismului bebelusului pentru o buna functionare a tuturor functiilor sale. Prin urmare, pana in primele patru luni, orice surplus sau supliment va actiona prin reducerea cantitatii de lapte consumata de copilas.

Totusi, ceaiurile sunt considerate a fi dupa primele 6 luni unele dintre cele mai eficiente metode la care apeleaza parintii in urmatoarele situatii:

  • Deshidratare (in special in urma starilor febrile): atunci cand vine vorba despre starile febrile ale micutilor, fiecare mamica trebuie sa stie ca principalul efect al acestora tine de deshidratarea copilasului. Din acest motiv, o solutie avantajoasa consta in administrarea de ceai special creat pentru bebelusi.
  • Atenuarea colicilor: una dintre problemele frecvente cu care se confrunta bebelusii in primele luni de viata consta in durerile provocate de colici. Astfel, parintii pot apela la administrarea unui anumit tip de ceai, inalt calitativ, care sa ii calmeze durerile copilasului si care, de asemenea, sa il calmeze si sa il ajute sa se odihneasca.
  • Impotriva constipatiei: atunci cand alimentatia destinata micutului duce la stari de constipatie, ceaiul este o solutie deosebit de eficienta, care trateaza in scurt timp aceasta problema si usureaza cu mult lupta parintilor impotriva constipatiei, pentru o stare de sanatate optima a copilasului.

Bineinteles, atunci cand doriti sa ii administrati micutului dumneavoastra un anumit tip de ceai asigurati-va ca cititi cu atentie specificatiile produsului si recomandarile de consum. De asemenea, conteaza in mare masura magazinul din care veti cumpara tipul de ceai pe care i-l veti da bebelusului. De exemplu, mamicile interesate de sanatatea copilasului lor vor gasi cele mai bune ceaiuri pentru bebelusi acum si pe nichiduta.ro. Fiecare parinte care are un bebelus in viata sa a auzit in mod cert de magazinul online nichiduta.ro, specializat in cele mai deosebite produse pentru copii, inalt calitative si la cele mai avantajoase preturi, motiv pentru care oferta sa se pozitioneaza in top in acest domeniu.

Lasă un răspuns