Manea cu pokemon

Manea cu pokemon

 

De obicei, prietenii mei (ma rog, 99% dintre ei, ca am si exceptii) de pe facebook nu distribuie manele. Refuza sa faca asta din N motive. Atunci cand o fac, o fac musai la misto. Nu exista persoana care sa spuna ca i-a placut melodia X, ca a plans ascultand melodia Y si tot asa.

Eh, ieri a fost o exceptie: am avut cel putin 10 prieteni care au distribuit o manea, iar alti 5 mi-au dat-o prin mesaj privat. Despre ce melodie e vorba vedeti mai jos:

Acum, sa va zic cum sta treaba. Pe scurt, ca vreau ca articolul asta sa poata fi citit pe parcursul melodiei (adica atunci cand s-a terminat melodia sa se termine si articolul, sa vedem daca-mi iese). Asadar:

Pikachu Pokemon

Manele despre evenimentele la moda sunt ceva obisnuit

Am avut manea despre Elodia, am avut manele politice (inca din 2004, o manea contra lui Nastase, dar si ulterior, in mod constant), am avut manele despre filmele de succes difuzate in Romania (de la Salomea de pe vremuri la actualul serial la moda, Suleyman Maghnificul, serial care are, insa, parte si de o semi-manea, adica o manea care a rulat pe posturile mainstream), asa ca nu ma mir deloc ca a aparut manea despre Pokemon Go. Ma mir, insa, ca a aparut asa tarziu. Ma mir.

Ma mira promovarea acestei melodii

Pe langa cei care au distribuit-o pe facebook, mai avem si cativa bloggeri care au postat-o la ei pe blog. Apropo, melodia are doar 15.000 de vizualizari. Slabut, as zice eu …

Altfel, multa lume buna promoveaza o manea, fie si peiorativ. De notat.

Ma mira faptul ca a fost scoasa de un cantaret no-name

Sa ne intelegem: ca-n orice industrie, exista ierarhii. Ca-n orice gen muzical, exista cantareti de liga I, de liga a II-a, de liga a treia si cantareti de Champions League. Ma rog, ati inteles ideea.

In ce categorie se afla „Costy de la Timisoara” (cu Y, nu cu I)? Pai intr-una inferioara, atat timp cat are un pic peste 2 mii de abonati (e putin, credeti-ma), iar melodia abia a strans 15.000 de vizualizari (la cat de viralizata a fost, ma gandeam ca a atins suta de mii). Daca aveti impresia ca sunt cifre bune, intrati la Denisa ori vedeti cate vizualizari are melodia Saint Tropez, ca sa dau doar 2 exemple.

De ce manea si nu alt gen muzical?

Eh, la intrebarea asta trebuie sa raspunda cei care se ocupa de muzica romaneasca. Dan Fintescu a scris nu demult ceva pe tema asta. Pe scurt: manelistii tintesc direct publicul lor, fanii lor, in timp ce muzica mainstream tinteste radiourile. Manelistii canta pentru fani, pentru a-i multumi, ceilalti canta pentru a-i multumi pe cei de la radiouri.

De ce a aparut o manea cu Pokemon? Simplu: in mod constant cativa ascultatori, beti sau nu, serios sau la misto, au cerut asa ceva. Iar pentru un manelist necunoscut, nou, asta este o sansa sa se afirme. Cine este Costy de la Timisoara? Primul (pentru ca sigur vor mai aparea si altii) care a cantat despre Pokemon! E important!

Revenind la muzica pop, muzica mainstream, eu zic ca acesteia ii lipseste curajul. Sau, ma rog, are uneori curaj, dar cazurile sunt izolate.

Ce parere au fanii Pokemon Go despre aceasta manea?

Eh, la intrebarea asta caut si eu raspuns. Ei nu au efectiv nicio vina, nu poti interzice unui manelist sa cante despre ceva. Teoretic…

Practic, cum v-am zis mai sus, daca a aparut o manea cu Pokemon inseamna ca lumea a cerut asa ceva. Fanii manelelor au cerut asa ceva, deci printre jucatorii de Pokemon Go sunt si manelisti. Ca or fi doi, ca or fi 5, ca or fi 10 mii, habar n-am. Ramane de studiat, daca cineva va avea aceasta curiozitate.

Altfel, repet, as dori sa aflu o parere pe bune, mai mult decat un ras superior (gen Cautati nod in papura sa faceti non-stop misto de noi).

In final, va mai zic doar cum va aparea urmatoarea manea cu Pokemon: fanii Pokemon au auzit ca exista o manea cu Pokemon, asa ca la viitoarea cantare (intr-un local, la o petrecere privata, oriunde s-ar intampla) vor cere cantaretului, ORICARE va fi acesta, sa cante ceva si de Pokemon. Manelistii nu au MELODII EXCLUSIVE, daca-i ceri melodia X, manelistul o canta. Insa cantaretii mari, gen Salam, vor dori sa-si puna ei amprenta si fie vor face un videoclip PROFI ca lumea, fie vor face o improvizatie care, din start, va avea sute de mii de vizualizari. Nu zic ca vor aparea brusc zeci de melodii cu Pokemon, dar cu siguranta vor aparea cateva. Ca, apropo, publicul de 10-14 ani este mai ascultator de manele decat (vreti voi sa) credeti. Serios.

Cam atat despre deja celebra manea cu Pokemon. Salutari RITMATE tuturor!

Lasă un răspuns