Manea Victor – Bianca

Manea Victor – Bianca:

Pe scurt (nu am multe de spus):

1. Ma mir ca nu aparuse pana acum o manea pe tema asta. Oricum, este de mentionat ca ea exista.
Hai sa va arat 2 melodii mai vechi, despre teme „la moda”:

– In 2008 aparuse o manea despre Elodia. E drept, nici atunci manelistii nu fusesera foarte prompti, maneaua aparand cand la OTV era deja episodul 100 si ceva.

(melodia NU are vreun videoclip oficial)

– Despre Irinel si Pepe s-a facut o manea „la comun”. Va dau in continuare clipul:

La sfarsit apare celebra sintagma: aceasta melodie este un pamflet.

2. Oricat v-ar displacea manelele, trebuie sa le recunoasteti cateva calitati (eu as zice aici doar 3):
– Umorul. Cele 3 melodii de mai sus trateaza cu umor fapte reale din jurul nostru. V-ati saturat de Victor si Bianca? Eu, unul, m-am saturat. Dar tocmai din acest motiv apreciez persoanele care ironizeaza cele 2 „vipuri”. La fel in cazul Elodia, la fel in cazul Irinel si Pepe.
– De actualitate. Se spune despre manele ca le-ar caracteriza sintagma AICI si ACUM. Cele 3 exemple de mai sus confirma pe deplin acest lucru.
– Asumarea unui public „repudiat”. Da, maneaua isi recunoaste publicul „de cancan”. Multi evita subiectele de genul pentru a nu cadea in ridicol. Manelistilor insa nu le este rusine sa-si asume acest public. Aceeasi poveste precum in cazul romanilor plecati la munca in strainatate, numiti, poate pe nedrept, „capsunari”.

3. In final, trei articole interesante despre manele. Injurati pe cei 3 autori, nu pe mine pentru ele: 1 2 3 (articolul original nu mai exista pe evz.ro, insa il preluasem eu, candva, pe blogul vechi).

Eu am terminat. Am gasit o manea Victor – Bianca, una Elodia si una Pepe si Irinel. Mai stiti vreuna de genul acesta? Salutari MINUNATE TUTUROR!

One thought on “Manea Victor – Bianca

Lasă un răspuns