Manele remixate rock

Va povesteam acum ceva timp pe un alt blog despre asa numita specie numita manele-rock. Va dadusem acolo mai multe exemple de melodii, in frunte cu celebra colaborare Bregovic – Salam. Vad insa acum pe blog la Bogdan o chestie si mai tare: manele remixate rock. Va arat si voua┬áminunatia:

Cinci intrebari imi vin in cap cand ascult melodia asta:

1. Cine a facut acest remix? Un fan manele sau un fan rock? Sau un fan al ambelor genuri (exista asa ceva?)?

2. Cui este adresata aceasta melodie? Ne intoarcem la prima intrebare: vor exista persoane care s-o aprecieze? Pentru ca daca da ar insemna ca exista persoane care apreciaza atat rock-ul, cat si maneaua.

3. Clipul asta a rulat pe undeva? I s-a schimbat linia melodica, insa clipul este vizual acelasi (tipele danseaza ca pe manea). E cumva un fel de parodie?

4. Erau la moda remixurile reggaeton acum nu mult timp. Acolo paradoxul era ca mergeau perfect, unele melodii ajunsesera sa sune mai bine remixate. Reggaetonul era in ochii multor romani manea-jamaicana (atat de mult se lipise maneaua de reggae; expresia romaneasca este ca timbrul de scrisoare). Oare vor ajunge cat de curand la moda remixurile rock? Vom avea parte de o puzderie de manele remixate rock?

5. Acum avem manele remixate rock. Pe cand insa rock remixat pe ritmuri de manea? Adica de ce n-ar prinde si-n sens invers? Sau, ca sa completez punctul anterior: un rock (metal, ce-o fi el) remixat reggaeton. Macar ca exercitiu de imaginatie ­čśÇ …

Salutari MINUNATE si REMIXATE tuturor!

3 thoughts on “Manele remixate rock

  1. A┼č spune c─â e cineva care are treab─â cu rock-ul. Nu po┼úi s─â ceri asemenea arhitecturi muzicale de la cealalt─â parte ­čÖé

Las─â un r─âspuns