De la altii: Masina de calcat simpla sau masina de calcat cu abur?

Masina de calcat simpla sau masina de calcat cu abur?

 

 

O masina de calcat este una dintre cele mai utile aparate electronice din casa. Fierul de calcat usureaza munca care ar fi de altfel foarte greu sau imposibil de realizat in lipsa sa. In momentul actual exista pe piata un numar extrem de mare de modele de masini de calcat, de la cele ieftine, incepand cu cateva zeci de lei la cele de la branduri consacrate care pot ajunge pana la cateva sute.

masini de calcat

Site-uri de review-uri precum www.prezzo.ro publica recenzii bine informate in legatura cu calitatea si utilitatea produselor de acest gen. In materie de masini de calcat, decizia cea mai importanta pentru utilizatori este alegerea intre un fier de calcat clasic si unul cu aburi.

Avantajele si dezavantajele masinii de calcat cu abur

Intre masina de calcat clasica si cea cu abur, cea din urma este si cea mai avansata din punct de vedere tehnologic. Fierul de calcat modern cu abur face treaba mai repede si conform unui numar mare de review-uri, o face mult mai bine.

Parerile sunt totusi impartite, fierul de calcat cu aburi are si avantaje si dezavantaje in functie de nevoile si modul in care cumparatorul doreste sa il utilizeze.

In primul rand, poate cel mai important aspect este pretul. Un fier de calcat clasic va fi fara discutie mai ieftin decat unul cu abur. Aceasta diferenta de pret trebuie bine cantarita in functie de celelalte aspecte practice ale produsului.

Avantaje fier de calcat cu aburi:

  • Se incalzeste rapid;
  • Este mic, portabil;
  • Calca mai bine si mai repede decat variantele clasice.

Dezavantaje fier de calcat cu aburi:

  • Este mai scump decat un fier de calcat clasic;
  • Trebuie alimentat manual cu apa;
  • Sunt mai putin durabile.

Din punct de vedere al raportului pret-calitate, cei mai multi utilizatori cad de acord ca fierul de calcat cu aburi este mai eficient.

Nu toate modele de fier de calcat cu aburi sunt la fel

Pe langa diferenta dintre fierul de calcat clasic si fierul de calcat cu abur exista numeroase alte aspecte catre trebuie luate in considerare la cumparare. Inainte de a decide asupra unui fier de calcat este intotdeauna recomandata verificarea recenziilor pe site-uri precum www.prezzo.ro.

Filtrul de calcar

Filtrul de calcar este una dintre cele mai importante piese pe care trebuie sa le aiba o masina de calcat cu abur. De fapt, dezavantajul principal al acestui tip de fier de calcat, lipsa de durabilitate are legatura directa cu depunerile de calcar.

Multe modele moderne de masini de calcat cu aburi vin echipate cu filtru de calcar care opreste depunerile, in timp crescand astfel semnificativ durata de viata.

Forma talpii

Forma talpii este un aspect la fel de important atat pentru masinile de calcat clasice cat si pentru modelele mai noi, cu abur. Talpa trebuie sa aiba o forma care este usor de introdus printre nasturi sau pliurile hainelor. Aceasta trasatura poate scuti mult timp atunci cand se calca piese mai pretentioase.

Recipientul de apa

Unul dintre dezavantajele masinilor de calcat moderne este faptul ca trebuie reumplute cu apa pentru functia de abur. Poate parea o operatiune simpla, insa atunci cand recipientul nu este transparent, este foarte usor sa pui prea multa apa si sa uzi suprafata de lucru. Sunt de preferat modelele cu recipiente transparente, de culoare deschisa si cu marcaje clare pentru nivelul optim de apa.

Lasă un răspuns