Materiale pentru casa

Materiale pentru casa

Exista anumite momente considerate UNICE in viata. Pe cat sunt de unice, pe atat sunt de enervante. Printre cele mai importante momente din viata unui om se afla si constructia unei case.

In general, iti construiesti O SINGURA CASA in viata. Daca esti bogat construiesti mai multe, desi e destul de relativ in cate poti trai. Teoretic, O SINGURA CASA mare si incapatoare iti vei face. Restul, denumite generic case de vacanta, is bonus. Din acest motiv CUM iti faci casa este foarte important.

Insa tot din acest motiv, casa respectiva devine motiv permanent de sfaturi. Sfatuitori sunt peste tot: familie, prieteni, colegi, sefi. Cu totii STIU cum trebuie sa fie o casa, cum sa arate, din ce material sa fie, ce culoare sa aiba. TREBUIE sa fie din lemn, ca rezista la cutremure. Ba nu, lemnul ia foc, daca vine cineva si-ti da foc… Betonul incinge, nu e bine sa fie beton.

Totul depinde, deci, si de moda: daca X si-a facut casa din lemn, Y si-a facut casa din lemn, de ce ai vrea tu sa-ti faci o casa din altceva? Daca acum este la moda caramida, nu conteaza CUM a ajuns la moda caramida, tu trebuie sa-ti faci o casa, ai ghicit, din caramida.

Ce ati zice, insa, de o casa facuta din piatra naturala ?

Nu, nu sunt specialist in materiale pentru casa, habar n-am ce e mai bine. Semnalez insa mai multe aspecte, lucruri care NU sunt luate in considerare aproape niciodata:

1. Depinde UNDE iti faci casa. Unele case tin umezeala ori tin frigul in ele. La munte, la campie, la mare ori la deal? Unde iti vei amplasa acea casa?

2. Cat de mare ti-o faci? Ii pui si etaj?

3. Cati bani ai la dispozitie? Oh, da, chestia cu banii care NU sunt o problema e falsa. Daca NU ii ai, degeaba te lauzi ca ai da oricat. Nu ii ai si pace.

O casa COMPLETA din piatra naturala nu prea se poate. Insa elementele de rezistenta, dar si cele de decor, pot fi facut din piatra. Unii chiar incurajeaza acest lucru.

Iar daca va enerveaza sfaturile venite din partea tuturor, faceti urmatoarele lucruri:

1. Cand cineva va recomanda ceva foarte scump, ziceti simplu: IMI DAI TU BANI PT ASTA? MACAR IMPRUMUT… DACA NU, TACI. Eventual, poti sa il intrebi daca el ar da bani pe asa ceva.

2. Pune-i sa-ti GARANTEZE durabilitatea: DACA-MI FAC CASA DE LEMN SI MI SE DARAMA PESTE 10 ANI, IMI PLATESTI TU BANII INVESTITI IN EA? La fel in cazul recomandarii diverselor firme de constructii.

3. Daca-ti recomanda o culoare, spune-le ca te vei lauda tuturor ca acea culoare a fost aleasa de ei. AH, DAR NU VREAU SA STIE LUMEA …

De ce zic toate astea? Simplu: unii oameni dau sfaturi doar sa se afle in treaba. Nu vor sa isi asume, IN NICIUN FEL, sfatul. Nu vor, uneori, sa se stie ca ei au dat acel sfat. Pe acestia sa-i evitati.

Acum, ce materiale pentru casa alegeti tine de voi. Sa nu credeti ca stiu eu mai bine decat altii. Eu am ceva cu atotcunoscatorii. Atata tot ­čÖé Salutari MINUNATE tuturor!

Las─â un r─âspuns