Imi place o melodie de Craciun

Imi place o melodie de Craciun

Multi fac confunzia intre melodie de Craciun si colind. Colindul este cantecul traditional vechi, cel cu care se duc colindatorii din casa in casa. Despre acele colinde numai de rau: imi displac profund, chiar daca, in sine, nu sunt melodii rele.

Craciun Fericit

In al doilea rand, sunt melodiile, la fel de antice, cantate de alde Hrusca ori Fuego. Nu sunt colinde, cum scrie pe afise, dar sunt melodii care ma enerveaza maxim. Nu spun ca-s proaste, prefer sa nu fac judecati de genul. Ma refer strict la mine. Nu-mi place Hrusca din N motive.

Sa va arat si un colind cantat de Fuego, in cazul in care va era dor:

Problemele acestor melodii: nu le-ai asculta intr-o alta perioada a anului, sunt lente, lipsite de viata, triste si, cumva, foarte vechi. N-oi fi eu in tema, dar n-am auzit vreun colind nou (macar din 2013) scos de Hrusca ori Fuego.

Astazi, insa, am dat de o melodie de Craciun EXTREM de misto. V-o dau si voua s-o ascultati:

Dupa mine, are nemeritat de putine vizionari. Nu pot spune cu claritate ce-mi place la ea, asa ca o spun direct: suna bine. Instrumentalul suna bine, vocile suna superb, vizual nu ma intereseaza (muzica e sunet, nu e imagine, deci e neinteresant ce apare-n clip), versurile sunt decente, atmosfera generala e una vesela.

Nu e o melodie perfecta, asta e cert, dar zic ca avem nevoie de astfel de melodii. Daca muzica de Craciun inseamna Hrusca, Fuego ori Banica (pe el il uitasem), atunci e trist. Avem nevoie de ceva diversificat, avem nevoie de melodii vii. In fond, daca ne gandim la insemnatatea religioasa a sarbatorii ar trebui sa sarbatorim: s-a nascut Iisus, nu a murit.

Sa va zic acum ce melodie de Craciun ascultam eu cand eram mic:

Acum, cand o ascult, ma pufneste rasul, insa, chiar si la varsta asta, pot accepta ca, intr-un fel, ea suna bine. Suna pueril dar asta e si ideea melodii. In fond, asta era publicul tinta al formatiei Andre. Astept si de la voi melodii de Craciun, dar nu colinde. Faceti-mi Craciunul mai fericit si furnizati-mi melodii digerabile ­čÖé Salutari MINUNATE tuturor!

 

One thought on “Imi place o melodie de Craciun

Las─â un r─âspuns