Meserii rusinoase

Meserii rusinoase

Un amic are o expresie care-mi place: URATA MESERIE! E adevarat, el se refera la anumite meserii pe care altii nu le considera deloc urate. Dimpotriva, unii chiar le invidiaza (pana la un punct).

Am preluat si eu, intr-o oarecare masura, expresia. O folosesc si eu, as zice prea des, fata de unele meserii care ar merita, poate, mai mult respect.

Mai departe, insa, voi face o distinctie intre meserii urate si meserii rusinoase. Exista meserii si urate si rusinoase, insa exista meserii rusinoase care NU sunt deloc urate.

Cum este meseria de gunoier? Este si urata si rusinoasa. Nu este deloc placut sa aduni gunoiul si sa-l duci sus pe masina, nu e deloc placut sa conduci acea masina ori sa faci drumuri constante la groapa de gunoi. Este, insa, o meserie al dracului de utila.

Este valabil si-n cazul femeilor de serviciu ori altor persoane responsabile cu curatenia.

Cum stam insa in cazul unor meserii placute, insa rusinoase? Cand vedeti angajari videochat va ganditi la ceva de mandrie? Desi n-ar trebui sa fie o chestie atat de rusinoasa, in tara noastra oamenii au o parere extrem de proasta despre cei / cele care o practica.

Insa nu doar despre videochat este vorba. Parere proasta au si despre cei care vand intr-un sex-shop (desi vanzatorul este vanzator, orice ar vinde, zic). Desi sunt niste simpli vanzatori, ei sunt vinovati de toate pacatele lumii. Bineinteles, si cei care cumpara au o problema, insa marea buba este faptul ca au de unde sa cumpere. De ce sa existe asemenea magazine pe teritoriul tarii noastre?

As incheia cu o intrebare: ce meserii rusinoase stiti printre apropiatii vostri? Ce meserii rusinoase stiti ca practica prietenii vostri? Si, mai ales, de ce le considerati meserii rusinoase? Si, eventual, cat de mandri sunt acei prieteni ai vostri de meseriile lor. Salutari MINUNATE tuturor!

1 thoughts on “Meserii rusinoase

Lasă un răspuns