Meserii rusinuoase

Meserii rusinuoase

 

V-ati pus vreodata problema care sunt cele mai rusinoase meserii? V-ar fi rusine sa iesiti pe strada daca ati practica unele meserii? Daca da, care ar fi acelea?

Nu despre ele voi vorbi acum, va las pe voi sa le enumerati, ci voi vorbi despre alte lucruri. Lucruri strict legate de subiectul de mai sus. Asadar, voi enumera 4 motive pentru care mi-ar fi rusine sa practic o meserie:

1. As face rau cuiva. Acest rau poate fi de mai multe feluri: rau fizic, rau material, rau psihic. Nu m-as putea uita in oglinda stiind ca dau in cap, ca fur ori ca stresez psihic niste oameni. Nu pot. Nu, acel rau psihic sau fizic nu se refera la procurorii care aresteaza oameni. Acei oameni arestati MERITA acest lucru, facand fapte anti-sociale. Sau, ma rog, pana la proba contrarie merg pe mana procurorilor.

2. As face ceva ce nu produce bani, banii mei neavand justificare economica. Sunt atatia angajati la stat care taie frunze la caini, freaca duda, care nu produc, efectiv, nimic, si care castiga bani pentru ca … pitong. Serios, degeaba ai leafa buna la stat daca tu n-o justifici. Sunt tot felul de posturi nou create prin institutii, agentii, chiar institutii de invatamant, unde se freaca menta la greu. Dar se castiga enorm de bine. Serios, mi-ar fi rusine.

3. As fi sef si m-as purta oribil cu angajatii. Iar rusinea ar fi de 10 ori mai mare daca m-as purta oribil cu angajatii si n-as fi pe banii mei. Oricat de urat ar suna, dar parca-l inteleg pe PATRONUL care se poarta urat cu angajatii. El e #pebaniilui . Cand insa un ANGAJAT, ajuns, cumva, sef, mai ales la stat, se poarta urat cu subordonatii, pe bune ca-mi vine sa-l iau la bataie.

4. Ar fi o meserie ilegala. Nu radeti, chiar sunt. Unii practica ilegal taximetria (in sine, a fi taximetrist nu e rusinos), altii practica ilegal meseria de avocat… Meseria, in sine, e respectabila, insa ei n-o practica legal.

Avand in vedere toate acestea, cum vi se pare sa va angajati la un studio de videochat? Funk Studio face angajari. Luand cele 4 aspecte in considerare, spun doar ca, daca te vei angaja acolo, se vor intampla urmatoarele: nu faci rau nimanui (de nicio natura), banii pe care-i incasezi sunt produsi in mod real (unii platesc pentru acele servicii, economie pura de piata), nu te porti urat cu subordonatii (si nici altii, sefii, nu se poarta urat cu tine) si totul este complet LEGAL.

Asadar, dragilor, meserii rusinuoase sunt doar cele care incalca unul sau mai multe dintre punctele de mai sus. Ce alege fiecare sa faca este strict problema lui. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “Meserii rusinuoase

Lasă un răspuns