Mica publicitate

Mica publicitate

 

Pe vremuri anunturile de mica publicitate erau la moda. De acolo iti cumparai apartament, de acolo iti cumparai televizor ori masina de spalat. Dupa aparitia internetului si a anunturilor online (De pe site-uri tip okazii ori tocmai), rubrica de mica publicitate a inceput sa fie din ce in ce mai putin vizitata. Unele ziare s-au desfiintat cu totul, asa ca rubrica respectiva poate fi vazuta in din ce in ce mai putine locuri

Nostalgicii inca o mai frecventeaza. In plus, unele institutii de stat sunt obligate sa posteze diverse anunturi in ziare nationale, deci vom vedea acolo diverse posturi scoase la concurs ori diverse anunturi de licitatii publice.

De asemenea, rubricile sunt pline la rubrica decese. Este macabru, dar este adevarat. In cele mai multe situatii anuntul este insotit de-o poza. Sa vada lumea cine a murit, nu d-altceva.

Tot ca introducere, trebuie sa mentionez faptul ca mi-as dori reclama in cat mai multe locuri. Cat de curand voi demara o campanie platita pe facebook. Nu de putine ori m-am intrebat: cum ar fi sa-mi fac o campanie publicitara in ziarele offline? Publicitate in ziarul Gazeta de Sud, Publicitate in ziarul Tribuna Sibiului, Publicitate in ziarul Romania Libera… Ar fi fost o treaba daca imi puneam publicitate intr-un ziar din Cluj in perioada TIFF-ului. Pana una-alta, am reclama pe site-ul ziarului Romania Libera. E un inceput, vreau sa continui. A fost destul de eficienta (zic eu).

M-am intrebat de multe ori cat de eficient ar fi. Chiar am avut o discutie pe tema asta cu cineva. Unii zic ca internetul iti ofera o „targetare” (of, ce cuvant oribil) foarte buna, din acest motiv este foarte buna reclama aici. Totusi, este ignorat un anumit public. Ce ne facem cu el?

Ok, posibil sa fie inutil sa fac reclama BLOGULUI meu intr-un mediu offline. Totusi, daca as vrea sa vand ceva, nu ar fi mai eficient sa vand astfel? Ma gandesc ca unul care frecventeaza astfel de rubrici are nevoie de un calculator, de un televizor, poate de un telefon.

Totusi, s-ar putea sa nu fie complet inutil. Sunt unele firme care frecventeaza acele rubrici, asa ca nu ar fi deloc contra-indicat sa exist p-acolo. Cred ca merita o incercare. Nu costa exagerat, asa ca imi incerc norocul.

Mica publicitate, dupa unii, va reveni in forta. Dupa altii, va fi inghitita de amalgamul de informatii de pe net. Momentan nu mai este atat de bine vazuta, insa are publicul ei fidel. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns