Mickey Mouse NU este dragut

Daca incep articolul prin a afirma ca Mickey Mouse nu este dragut si trebuie exterminat se cheama ca-s lipsit de suflet, nu? Cu riscurile de rigoare, voi arata ca asa este … Asadar …

Americanii au umanizat soarecii. Este un adevar:

– Mickey Mouse si iubita lui, Minnie, sunt niste personaje eminamente pozitive si foarte dragute. Copiii din lumea intreaga le adora. Disney este de vina pentru asta.
– Jerry a fost urmatorul soarece simpatic de pe lista. Si el foarte dragut, de data asta insa un soarece mai viteaz.

Ce a urmat apoi, cu Ratatouille-ul fratuzilor, este doar urmarea fireasca a succesului celor 2 soareci simpatici din America. Urmarea, nu la fel de simpatica, este ca multi copii au ajuns sa aprecieze soarecii.

Unii, intr-un sens nu periculos, cumparandu-si hamsteri (foarte utili intr-o casa), altii, intr-un sens periculos, urland fericiti cand vad un soarece. Da, unii copii sunt fericiti sa-l vada pe Jerry in carne si oase, necolorat si fugind pe langa perete.

Legat de Jerry, trebuie sa va zic o legenda reala dintr-un hotel american. Cica se duce acolo un cuplu de romani, iar engleza lor era mai proasta ca a lu Iliescu. Vad ei un soarece in camera. Sotia se sperie, sotul, mai calm, zice ca rezolva el. Asa ca pune mana pe telefonul din camera si suna:

– Helou. Reception?
– Yes.
– Do you know Tom and Jerry? You know, animated film?
– Yes, of course.
– JERRY IS HERE! JERRY IS HERE!

Tipa de la receptie s-a speriat, insa si-a dat seama ca voia sa spuna romanul. Dar cica s-a rezolvat.

Ideea e simpla: Mickey Mouse NU este dragut daca-l intalnesti la tine-n casa. Nici in subsolul blocului nu e indicat sa-l ai. Ca de altfel nici pe scumpa lui iubita, Minnie. Si nici pe Jerry. Nici macar pe maestrul bucatar Remy, din filmul frantuzesc Ratatouille. Si, cu parere de rau zic, nici macar pe Emile, fratele lui Remy din acelasi film.

Daca aveti pe vreunul dintre acestia prin baie, bucatarie sau prin subsolul blocului, eu zic sa luati masuri. Pentru a nu fi luati prin surprindere, eu zic sa va interesati din timp de firme deratizare, sa stiti la cine sa apelati in caz de nevoie. Nu d-alta, dar dupa cum ati vazut si-n desene, Jerry este destul de agil si nu se lasa prins atat de usor.

Solutia a doua este sa va luati o pisica, nitel mai agila si mai nemiloasa decat Tom, insa metoda cea mai eficienta ramane deratizarea.

In final, o nedumerire:
– De ce a trebuit umanizat si martirizat atat de mult soarecele (si ruda lui mai babana, sobolanul)? Care este scopul acestor desene?
– De ce unii oameni isi cumpara hamsteri, in fapt tot niste sobolani, ce-i drept inofensivi? Sa nu zic de copiii care adora aceste rozatoare „simpatice”…
– Daca tot e moda pozelor cu pisici pe internet, de ce nimeni nu posteaza poze cu pisici mancand soareci?

In fapt, aceasta este menirea pisicilor pe acest pamant? Nu sa stea tolanite pe calorifer toata ziua, ci sa te scape de rozatoarele nedorite.

In final, as vrea sa se inteleaga: Mickey Mouse nu este dragut, este o rozatoare care trebuie exterminata. Realitatea difera mult de lumea desenelor animate. Salutari ANTI-ROZATOARE tuturor 🙂

1 thoughts on “Mickey Mouse NU este dragut

Lasă un răspuns