Mihai Eminescu in social-media

Acest articol NU este un pamflet. Este cat se poate de serios, revolta mea este cat se poate de REALA. Asadar, cum a fost reliefat Mihai Eminescu in social-media (voi vorbi despre extreme):

1. Exista fanii infocati ai lui Eminescu, care-si umplu peretele de poezii ale acestuia. Nu conteaza ca oricine are in casa o carte de poezii de Eminescu, nu conteaza ca printr-un banal search pe google putem da de orice poezie de-a lui Eminescu.

Nu, ideea e ca ei trebuie sa arate, MAI ALES AZI, ca sunt fani Eminescu. Acestia au insa o calitate: sunt sinceri. Snobi intelectuali, cocalari poate, patrioti cei mai multi, insa sinceri: ei chiar sunt fani Eminescu si au lacrimat nu o data la poeziile acestuia.

2. Exista si fariseii, care nu stiu pe de rost nici macar un vers din Eminescu, dar care stiu sa profite de orice zi. Azi sunt fani Eminescu, maine fani ai unui mort, de 1 decembrie is fani Romania. Se descurca ei cumva.

3. Exista dusmanii lui Eminescu, poate mai agresivi decat fanii lui Eminescu. De ce simt ei nevoia sa-l injure pe Eminescu si sa rdicie in slavi dusmanii acestuia? Adica ok, nu v-a placut Eminescu, dar de ce trebuie sa va laudati cu asta?

4. Dusmanii aparenti ai lui Eminescu, adica cei de la punctul 2 care din N motive au ales tabara cealalta. Si presteaza in folosul ei zi de zi.

Cu totii ma enerveaza. Cei de la 1 si 3 sunt sinceri, insa sunt mai agresivi decat cei de la categoriile 2 si 4.

In ce categorie ma situez eu? Pai sunt nationalist, apreciez pe Eminescu, insa pana la un punct. Poate sunt intr-o mai mare masura „fan” Eminescu pentru opiniile sale sociale si politice decat pentru poezii. Ce-i drept, ma mandresc cu un poet precum Eminescu la fel de mult cum ma mandresc cu alti romani de seama. Nu-mi place cand un simbol national este jignit.

Ce-mi doresc? Imi doresc un schimb de argumente si nu un schimb de jigniri. Accept si ironia, insa pana la un punct. Cand vad SIFILITICUL EMINESCU imi vine sa dau de pamant cu persoana respectiva.

Si ca sa fiu sincer, intreb: alt subiect de glume nu va gasiti in afara de un nene mort acu’ mult-mult timp? Serios, pe unii dintre voi va stiam mai inspirati si mai in actualitate.

Asadar, Mihai Eminescu in social-media este, per total, o bila neagra pentru noi toti. Niciun argument, nicio evocare decenta. Nimic. Numai urlete, revolte, tipete, fie dintr-o parte, fie din cealalta. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

1 thoughts on “Mihai Eminescu in social-media

Lasă un răspuns