MINUNATA bicicleta SH

Despre biciclete am mai scris. Despre diferenta dintre cele 2 si cele second-hand la fel am mai scris. Acum sa va zic ce am aflat (ceva tare): cica amenzile pentru biciclisti sunt enorme, uneori ajungand la 800 de lei (Daca traversezi o trecere fara sa te dai jos de pe bicicleta amenda este intre 450 si 600 de lei). De la acest adevar porneste acest articol.

Nu neg faptul ca biciclistii pot fi pericole publice pe strazi. Nu spun ca acea amenda ar fi sau nu justificata la acele dimensiuni. Discutia este cu totul alta: banii dati pe amenda pot fi mai multi decat banii dati pe bicicleta. Mult mai multi. Serios.

Situatie ipotetica (perfect credibila): te apuci sa cauti biciclete SH Bucuresti, iei una de pana-n 300 de lei si te apuci sa mergi cu ea. Incalci vreo regula de circulatie de genul (sau una mai grava) si te trezesti ca trebuie sa platesti 2 biciclete pt fapta ta. Si stai si intrebi: ce e de facut? Sa nu-ti mai iei biciclete asa ieftine? Sa nu mai incalci regulile?

Serios acum, e chiar stupid ca amenda sa valoreze mai mult decat obiectul in sine. Ok, amenda aia are un rol, dar nu ar trebui pastrata o oarecare proportie? O amenda de 3 ori mai mare decat bicicleta in sine mi se pare una exagerata.

Acum cat de sigura e o bicicleta SH si cat de bine este sa cumparam asa ceva. Pentru moral as zice ca da mai bine o bicicleta noua. Dar oare doar moralul sa conteze?

O ultima mentiune de final: sunt inca la Rasnov, in a VII-a zi de Festival. Atmosfera e frumoasa, filmele sunt bune, insa s-a acumulat ceva oboseala. Revin cu un articol pe larg pe celalalt blogulet al meu.

Pana atunci salutari MINUNATE si CINEFILE tuturor si spor la mersul pe bicicleta.

Lasă un răspuns