MINUNATA masina

In acest articol o sa va vorbesc nitel despre masini. Si traseul lor „economic”. Da, voi incerca sa fiu cat de scurt voi putea.

Intai si intai, exista 2 categorii de proprietari de masini:

1. Cei care toata viata vor cumpara masini noi. Nu conteaza ca o vor tine 20 de ani, dar ei vor dori sa stie ca este masina lor. Ei au folosit-o, la ei s-a stricat. Nu au incredere in altii. In general acestia o vor da la remat, nu o vor vinde. Rare sunt cazurile in care o vor vinde dupa 5 ani si vor lua alta noua.

2. Cei care doresc sa aiba toata viata o masina second-hand. SI care se vor ocupa tot timpul de cumparat si vandut masini. Ei frecventeaza alde autodel.ro – site de anunturi auto (ori site-uri echivalente) si anual au treaba p-acolo. Dau la inceput o suma (Sa zicem 5 mii de euro), insa apoi nu mai investesc nimic. Ei o vor vinde cam tot cu atat (valoarea unei masini scade mult in primul an, apoi ramane constanta) si vor lua alta cam la acelasi pret. Intra in acest cerc (vicios?) si nu vor iesi niciodata din el.

Cum e cu masinile e si cu telefoanele de exemplu. Sunt oameni care n-ar tine un telefon mai mult de 6 luni. Se invecheste moral cica. Si se devalorizeaza.

Mie unul nu-mi place chestia asta. Poate nu am eu sange de comerciant. Dar altfel nu mi-am vandut niciodata niciun telefon, iar daca vreodata voi avea masina aceasta va fi noua. SI va ajunge direct la remat. Sau daca m-as decide s-o vand mi-as lua alta, insa tot noua. Asa sunt eu… Economic nu este cel mai bine (pentru mine), dar na, n-am ce sa fac.

Cam atat despre minunata masina. Salutari MINUNATE tuturor si drum bun ­čÖé

ps: Foarte putini oameni trec de la o categorie la alta. Din a II-a in prima se poate, daca faci rost de bani. Invers putin probabil.

One thought on “MINUNATA masina

Las─â un r─âspuns