Minunatele limbi straine

Voi ati observat ca la majoritatea joburilor se cer acum 2 limbi straine? Doar una, si anume engleza, e putin. Ah, da, cu asta trebuia sa incep: fara limba engleza poti sta linistit acasa si sa tai frunze la caini. Nici macar la calculator nu te vei descurca foarte bine.

Ce te faci insa daca pe bune nu cunosti aceasta limba? In afara de vreun curs engleza ratacit pe care l-ai putea face, ce ar mai fi de facut?

Pai ar mai fi cate ceva de facut. Nu stii engleza, dar poti compensa cu alta limba. Incepe cu niste cursuri germana, du-te in Germania si acolo vei constata cat esti de respectat. Pe bune: sunt atatia nemti care nu stiu o boaba engleza (franceza nici atat) si sunt atat de respectati de ai lor. La noi cel fara engleza este considerat prost, tampit si incuiat.

Suntem minunati, nu-i asa? Limba noastra (engleza) e o comoara in adancuri infundata.

Inchei cu un banc foarte misto (sa radem totusi). Cica opreste un neamt intr-o intersectie bucuresteana. Intreaba, in germana, unde e strada cutare. In intersectie erau 2 politisti. Amandoi dau din umeri. Urmeaza aceeasi intrebare, dar in engleza. Nimic. In italiana, in spaniola, in franceza. NImic. Pleaca neamtul suparat. Unul din gabori catre celalalt: AI VAZUT BA CATE LIMBI STRAINE STIA ASTA? La care celalalt, sictirit: ASA, SI? LA CE I-AU FOLOSIT? ­čÖé

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns