MINUNATELE low-costuri

Subiectul minunatelor preturi la mersul cu avionul l-am mai abordat. Nu este deci prima oara (si nici ultima). Pe langa pretul unui astfel de bilet de avion mai raman si alte intrebari. Si dileme.

Prima intrebare: de ce pe anumite rute sunt doar curse low-cost? Ok, cursele astea probabil au costuri mai reduse. Bilete avion low cost sunt de obicei mai mici. Si totusi, de ce pana in Barcelona, unde-s atatia si atatia romani, nu opereaza si Taromul? Ca sa dau doar un exemplu.

Cineva imi dadea un argument bun: cursele tarom sunt aceleasi de 20 de ani. Refuza sa tina cont de realitatile actuale. De faptul ca acum lumea se duce mai degraba la Barcelona ori la Torino decat la Madrid si la Roma.

O fi adevarat, nu zic nu.

Un aspect negativ, pe care putini il iau in calcul, este ca low-cost-ul, in anumite situatii, te poate duce la un cost total mai mare. In Bruxelles te lasa undeva departe de oras (au alt aeroport pentru astea) si te costa d-acolo taxi-ul. Asa ca afacerea nu mai e deloc afacere.

In rest cursele low-cost sunt la fel de sigure si ajung la fel de repede. Detalii tehnice cu privire la avioane nu cunosc, dar pe bune: ati auzit de accidente la cursele low-cost? Cand e sa ai ghinion mori si intr-un transportor blindat.

Salutari LA REDUCERE (deci MINUNATE tuturor)!

ps: Am fost doar de 4 ori cu avionul, de fiecare data la o cursa normala. Am supravietuit ­čÖé

Las─â un r─âspuns