Minunatele UPS centrale termice

Despre UPS si importanta acestuia am mai vorbit. Faptul ca un UPS nu este un lux si ca poate fi achizitionat la preturi rezonabile iarasi v-am zis.  Acum o sa va vorbesc despre UPS centrale termice, un tip diferit de UPS. Cat de diferit o sa va spun nitel in randurile ce urmeaza. Pentru ca apoi sa va mai spun o alta utilitate a acestui tip de UPS.

UPS centrale termice nu difera foarte mult de UPS -urile normale, singura diferenta fiind ca ofera flux continuu, deci ofera aproape instantaneu protectie la caderile de curent. Sunt utile atat in cazul in care sunteti la apartament (si aveti centrala pe gaz), cat si in cazul in care sunteti la casa cu curte („la vila”), in cazul centralelor pe lemne.

Pe site-ul pe care m-am uitat eu preturile porneau de la 525 de lei si ajungeau undeva la 900 de lei. Este deci exact cum am mai spus eu: un pret accesibil, ce nu ar trebui sa goneasca eventualii cumparatori. Puteti gasi in alte parti si alte marci de astfel de UPS -uri, habar n-am cat poate sa varieze pretul. Din ce am inteles, mult peste o mie de lei nu poate sa va duca.

Legat de acest lucru, un lucru interesant: tot aud pe la „persoanele in varsta” (sa le zic altfel?) cat de periculoase ar fi centralele pe gaz. Cunosc cazuri ale unor persoane care-si incalzesc seara camera iar apoi opresc centrala, de teama sa nu se opreasca singura noaptea si „sa moara asfixiati”. Daca intrebi aproape orice persoana in varsta iti va descrie, in cele mai mici detalii, un astfel de incident al vreunei rude sau persoane apropiate. Ma rog, rude poate insemna varul de gradul 8. Iar persoane apropiate poate insemna X a lu Cutare din satul vecin. Tot persoana cunoscuta se cheama ca e. Sau, in cazul in care nu exista asa ceva, un caz auzit la tv fie si acum 10 ani (memoria lor functioneaza al dracului de bine in astfel de cazuri; exista unii oameni destul de nebuni incat sa pastreze ziare cu astfel de cazuri, asta pentru situatia in care cineva nu-i crede cand incep ei sa povesteasca). Un astfel de UPS ar rezolva partial o astfel de problema: macar veti putea dormi linistiti, fara sa aveti teama ca centrala voastra s-ar putea opri brusc in toiul noptii. Este si acesta un aspect important (la fel cum este cu alarmele: nu conteaza efectiv cat de eficiente sunt, conteaza efectul psihologic al acestora).

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si spor la cumparaturi ­čÖé

ps: Auzeam mai demult pe cineva plangandu-se de UPS -uri si de aparatele de aer conditionat. Chipurile ii stricau estetica din casa. Cum sa bagi o chestie alba cand toata casa ei este atat de armonios colorata? Nu ma pot pronunta in privinta acestor UPS -uri, dar mie nu-mi par deloc inestetice. Ok, am dubii ca veti gasi UPS centrale termice verzi, maro ori violet, insa nici nu imi par atat de oribile din punct de vedere estetic. Na, fiecare cu gusturile sale.

Las─â un r─âspuns