Minunatii PAZNICI

Despre paznici si firmele de paza am mai scris. Revin acum cu o opinie legata de paznici si cum sunt ei ca oameni. Si, mai ales, voi incerca sa arat de ce sunt ei vazuti prost de catre ceilalti.

Intai si intai, despre paznici se zice ca ar fi prosti si inculti. Motivul este simplu: nu-ti trebuie niciun fel de carte pentru acest post. Bonus: toti cei dati afara, dintr-un motiv sau altul, s-au reorientat spre acest post. Daca altceva nu sunt in stare sa faca

In al doilea rand, circula un banc despre paznici: cica ar fi fost inventati pentru a avea si jandarmii de cine sa rada. Iar jandarmii au fost inventati pentru a avea si politistii de cine sa rada. Cineva mi-a spus ca e cam pe bune, jandarmii si politistii rad constant de paznici (multi dati afara din jandarmerie ajungand paznici, deci un fel de liga a II-a).

Apoi, exista persoane care urasc tot ce inseamna politisti, jandarmi si paznici. Toti sunt in marea categorie numita „gabori”. Nu se face nicio diferenta intre cele 3 categorii.

Un alt stereotip despre paznici: sunt un munte de muschi fara minte. Recititi prima chestie, ca se completeaza. Da, exista foarte multi paznici plini de muschi (in general la evenimente, gen meciuri si concerte). Exista din acestia si in fata diverselor cladiri. Bine, aici conteaza si firma de paza, pentru ca unele angajeaza pensionari simpatici, care numai frica nu inspira.

Totusi, unii ii invidiaza pe paznici. Sustin ca leafa lor este mult prea mare pentru ceea ce fac. Da, am spus ca despre paznici opiniile sunt in majoritate negative, dar acest opinii sunt completate si de invidie. Sau poate tocmai din acest motiv au aparut.

Ca n-ar trebui sa-i invidiem e clar. Ca nu sunt toti prosti si inculti este iarasi adevarat. Cum e adevarat si ca sunt multi care corespund stereotipurilor de mai sus. Oricum ar fi, trebuie totusi sa nu judecam oamenii dupa meseria lor.

In fond, nu toti bloggerii sunt analfabeti, ingamfati si piscotari, asa cum zic stereotipurile. Ma rog, problema mea este ca stereotipurile au fost facute dupa chipul si asemanarea MEA ­čśÇ

Salutari MINUNATE tuturor!

3 thoughts on “Minunatii PAZNICI

  1. Articolul trebuia sa fie mult mai complex, zic eu. Puteai sa faci mai multe categorii de paznici, dar sa vorbesti si despre cei adevarati. Adica sunt: 1) pazinici aia de umplutura, gen mosi, burtosi care abia se misca. De obicei ii intalnim pe la banci si prin metrou. Sunt deoarece, conform legii, locatiile respective trebuiesc doate cu paznici. De fapt… ei nu fac nimic. 2) Mai sunt paznicii de pe la meciuri si evenimente sportive, care sunt trimisi de firmele de paza. Acolo sunt si ei prosti, dar de obicei trebuie sa repsecte ordinele venite de la sefi, ca sa nu fie dati afara. Uneori depasesc limita „normalului”. 3) Jandarmii reprezinta prostia in stare pura. Sunt prosti vai de mama lor, au o meserie de rahat si se cred James Bond. Dupa ce ca sunt prosti, mai sunt si aroganti. Reprezinta prostia in stare PURA. 4) Mai sunt si paznicii de la mall-uri, aceia sunt la costum si cat de cat mai civilizati. 5) Sunt pazincii profesionisti gen garzi de corp si SPP, aia chiar se pricep. Dar in general PAZNICII sunt vazuti ca prosti si agresivi, nu neaparat pentru ca asa sunt ei ca persoane. Meseria le cere asta in unele situatii. Ca paznic daca nu esti atent, poti sa o dai in bara grav de tot, si apoi responsabilitatea va cadea pe tine. Asa ca… inainte sa injuram paznicii, eu zic sa ne punem prima data in locul lor.

  2. Ar trebui ca, ├«nainte de a vorbi despre cineva, s─â fii documentat, ceea ce nu prea se vede din aceste materiale.S─â scrii a╚Öa orice, de dragul de a ├«nscrie, ├«nseamn─â TIMP PIERDUT.Se pare c─â, habar nu ave╚Ťi, cu ce se m─ân├ónc─â profesia de paznic ( acum sunt, mul╚Ťi,cu atestat, Agen╚Ťi paz─â ╚Öi ordine).Ca ├«n orice profesie, sunt unii mai mult sau mai pu╚Ťini preg─âti╚Ťi.De ce generaliza╚Ťi? Alt─â chestiune este c─â, dac─â n-ar nevoie de ei, nu i-ar trece ├«n organigrama.├Äntre paznici, poli╚Ťi╚Öti, jandarmi sunt rela╚Ťii de subordonare ╚Öi colaborare.Deci, dragule jurnalist sau ce e╚Öti, ├«nainte de a ├«nnegri coala, documenteaz─â-te, d─â deoparte subiectivismul!

Las─â un r─âspuns