MINUNATUL aer conditionat

Sejurul meu turcesc in Antalya s-a sfarsit, dar voi scrie in continuare despre cateva impresii d-acolo. Am atatea de spus despre acest sejur incat cred ca as putea sa scriu o luna incontinuu. Serios.

Astazi voi scrie insa doar despre aer conditionat. Si cat de util este acesta. Dar si ceva parti negative.

Asadar:

1. Aerul statea pornit in camera mea aproape tot timpul. Natura nu era prea fericita, probabil nici organizatorii. Dar il tineam asa pe riscul nostru (camera era deschisa, pt ca fiecare cheie avea un breloc fara care nu aveai curent in camera). Si diferenta era enorma.

2. S-a luat curentul la un moment dat. Intru in camera si constat ca ma sufocam. La propriu.

3. Este mai sanatos ca statul in curent (folosit de unii pentru racorire).

4. Legat de asta am zis de mai multe ori ca la munte o camera poate sa n-aiba frigider sau tv, dar fara aer conditionat e criminal. Serios.

Va dau si 3 dezavantaje:

1. Sa o ard ecologist? Nu fac asta, doar consemnez: natura nu e deloc fericita.

2. E scump curentul, iar aerul e mare consumator de asa ceva. Si nici nu-l iei doar sa te uiti la el, deci cercul e cam vicios.

3. Poate deveni nesanatos daca nu-i schimbi filtre si alte alea. Reciti reactiile, atat si nimic mai mult.

Eu nu ma pricep la asa ceva (nu-mi dau aerele, nu-s bun la asa ceva), insa pot recomanda ceea ce-mi recomanda altii. Si dau acum un singur exemplu: http://www.aerconditionatshop.com/. Pe langa asta trebuie sa ne amintim despre oamenii care vand in magazinele clasice. Unii sunt atat de incompetenti incat daca aparatele ar exploda daca ar auzi acele invitatii de participare.

Ultima chestie: imi spunea cineva mai demult ca daduse putini bani da-si luase aer conditionat smecher. Cica se schimba singur si face lucruri automate. Daca asta ne dorim, putem sa-i face o vizita.

Asa ca e bine cand faceti o astfel de investitie sa fiti bine informati. Serios.

Inchei totusi cu o intrebare: cum se descurcau oamenii acum 2-300 de ani? Oare se mai plangeau atat de mult? Sau poate-l inventasera da n-au vrut sa ne dea schitele … ­čśŤ

Salutari CONDITIONATE si RACOROASE tuturor!

ps: In sfarsit o camera pe gustul meu (in Antalya). Nu a avut inutilitatea aia maxima numita tv, nu a avut frigider, dar avea aer conditionat (nu ma intrebati marca). Adica ceva ce am folosit tot timpul vs ceva ce nu folosesc aproape deloc in deplasare. Deci din acest punct de vedere bila foarte alba (era sa zic Halba).

Las─â un r─âspuns