MINUNATUL Black Friday

Situatie ipotetica: sa spunem ca Black Friday Romania este un targ unde fiecare expozant vine cu ce are mai bun. Punem toti expozantii in acelasi loc, in acelasi timp sa se infrunte. Vrei un televizor? Intai te uiti la standul X, vezi daca-ti place pretul, apoi treci la standul Y pentru ca tv-ul sa-l cumperi de la Z. E aglomerat, oamenii se imbulzesc sa cumpere, insa fiecare pleaca d-acolo cu ceva. Iar vanzatorii striga intr-o veselie Reduceri Black Friday aveeeeeeeeeeeeem.

Ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Black Friday este o zi (preluata de la americani) in care preturile tuturor magazinelor sunt „la pamant”. Ar trebui ca in aceasta zi preturile sa fie cele mai mici din tot anul. Sa va zic totusi unde au gresit magazinele noastre (pe langa problemele care nu au depins de ele) si ce ar trebui sa faca anul acesta de Black Friday:

– Eu as anunta o singura reducere, de 50-60%, la absolut toate produsele. Sa stie omul o treaba: cumpar la jumatate de pret. Si nu fac smecheria de a scumpi totul inainte. Nu domne: telefonul de 20 de milioane costa doar 10. Dau 10 milioane si-l am. Simplu.
– As vorbi cu cei care-mi gazduiesc site-ul sa faca in asa fel incat site-ul meu sa reziste anul acesta. Am vazut cand a picat anul trecut, anul acesta ei sa fie pregatiti. In fond au avut 1 an la dispozitie.
– As aduce produse noi de Black Friday, care s-ar vinde instant. Anul acesta as propune ca de Black Friday sa se aduca Play-Stadion 4.
– As crea un avantaj clientilor actuali: o ora a lor, sa zicem intre 00 si 01 (sau chiar mai multe), in care ei sa aiba prioritate. Iar clienti actuali nu sunt cei care au deja cont ci doar cei care au mai cumparat de la noi. Se cheama fidelizare zic.

Nu organizez eu Black Friday, insa eu asta as face. Poate cineva citeste propunerile mele. Ce m-as bucura…

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns