MINUNATUL ghizodan

MINUNATUL ghizodan

 

 

Va mai amintiti vremurile copilariei cand purtati o chestie mare in spinare numita ghizodan? Ghiozdanul era simbolul elevilor: scoala (fie ca vorbim de prima, gimnaziu ori liceu) era reprezentata de ghizodan.

Pentru multi, ghizodane inseamna toate chestiile pe care le tii in spinare. Inclusiv rucsacul de munte, daca este mai mic, este comparat cu un ghiozdan.

Febra asta anti ghiozdan ma cuprinsese si pe mine, drept urmare imediat dupa ce am terminat liceul am renuntat la orice fel de ghiozdan. Bine, si in timpul liceului aveam momente in care faceam greva: pur si simplu refuzam sa am ghiozdan la mine. Daca aveam doar o ora importanta (gen matematica), luam doar caietul de matematica. Carti oricum nu luam la mine, aveau colegii carti, mie ce-mi trebuiau? Oricum erau prea multe. Cand nu le lasam intentionat acasa le uitam, asa ca NICIODATA nu aveam ghiozdanul complet. Sau, ma rog, aproape niciodata.

La facultate am intalnit cateva profe care veneau cu cate un ghiozdan micut pe spate. De multe ori aveam impresia ca-s, de fapt, eleve. Unele aveau si o figura inocenta, astfel incat chiar iti dadeau senzatia de eleve ori cel mult studente.

Acum am revenit la normal. Mi-am cumparat un rucsac pentru laptop, pe care-l folosesc in toate plecarile mele. Este comod si incapator si arata foarte ok. Mi-a trecut nebunia cu NU MAI SUNT LA VARSTA DE PURTAT GHIOZDAN. Ghiozdan poate purta oricine.

Legat de discutia despre ghiozdan, exista un ghiozdan pentru fiecare varsta. In clasele primare merge un ghiozdan de genul asta:

Cand copilul creste va ajunge sa aiba un ghiozdan de genul:

Acesta nici macar nu se mai numeste oficial GHIOZDAN, ci se cheama, total nescolareste, RUCSAC.

Acum, asa cum era leapsa aceea cu PRIMUL TELEFON MOBIL, va mai amintiti cum a fost primul vostru ghiozdan?  Sincer, eu  chiar nu mi-l amintesc. Alte obiecte imi amintesc: stiu exact cum arata primul telefon, imi amintesc de primul PC (si pot spune cu exactitate ce jocuri ma jucam pe el), imi amintesc primul meu chiul, imi amintesc multe lucruri. Dar pe bune de-mi amintesc primul ghiozdan. Se vede, deci, cat de mult am tinut la el. Probabil mi-am propus sa-l uit, sa mi-l sterg cat mai rapid din memorie :))

Asa ca poate va amintiti voi si-mi ziceti si mie: cum era primul vostru ghiozdan? V-ar placea sa-l mai purtati acum? Asa, in amintirea vremurilor de demult. 🙂 La intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului de exemplu! Salutari SCOLARESTI tuturor!

 

Lasă un răspuns