MINUNATUL SEO

Toata lumea stie ce este acela SEO. Denumirea este din engleza si se traduce „Search Engine Optimization”. Ce-i drept, denumirea e fortata pentru ca de fapt e vorba de optimizare exclusiv pentru google (la motoarele de cautare google are monopol exact precum avea Microsoft cu Internet Explorer pe vremuri; de data asta nu baga nimeni pe gat motorul de cautare).

Nu o sa ma dau mare specialist spunandu-va ce trebuie sa faceti pentru a va optimiza site-ul. Dimpotriva: sfatul ar fi sa nu va dati (la inceput cel putin) specialisti SEO ci sa lasati pe altii, care cu asta se ocupa, sa faca aceasta munca. Cum scriam acum cateva zile: lasam specialistii sa-si faca treaba (atunci era vorba de cei ce lucreaza prin casa…).

Legat de aceasta optimizare sunt la moda acum site-urile de promovare prin diverse metode, in frunte cu mult hulitele advertoriale. Sunt multe si nu toate sunt la fel de serioase. Ultimul site de care am dat este http://firmaseo.eu/ . NU am auzit inca nimic despre ei (nici rau nici bun), dar au o chestie interesanta: ofera si cateva „hinturi”. Pe care, bineinteles, le putem folosi si noi, chiar daca nu suntem clientii lor.

In incheiere va dau un sfat de pe cealalta parte a baricadei: ca bloggeri e bine sa lucrati cu firme specializate. Unele firme s-ar putea sa va dea niste comenzi aiurea, sa dea prea multe articole deodata la bloggeri si alte chestii „interzise” si riscati sa primiti una bucata penalizare. Si nu cred ca va doriti asta.

As mai avea multe de spus dar ma opres aici. Concluziile sunt clare: apelati la specialisti in SEO nu la pseudo-specialisti. Si e bine sa apelati la ei, pentru ca singuri cine stie ce veti face.

Salutari MINUNATE tuturor din MINUNATUL oras numit Brasov (din acest motiv activitatea mea blogosferica e mai redusa).

Lasă un răspuns