Minunatul SOARE

Minunatul soare ne poate fi atat prieten, cat si dusman. El, saracul, nu face nimic special. E vorba de noi, oamenii, cum ne pozitionam fata de el si, mai ales, cum ne protejam de el. Ideea este ca nu intotdeauna soarele ne face bine.

Exista mai multe metode de a ne proteja de soare:

1. Ochelarii de soare. Ochii trebuie sa ne fie protejati, asa ca ar trebui ca vara sa purtam, tot timpul, ochelari de soare. Daca avem probleme cu vederea exista metoda ochelarilor cu dioptrii, insa inchisi ori metoda lentilelor heliomate. Exista acum un nou tip de rame, cu magnet, la care punem peste lentilele normale niste lentile colorate, de soare. Sunt mai scumpe aceste rame, insa s-ar putea dovedi utile (lentilele heliomate sunt si ele scumpe, asa ca nu iesim neaparat mai scump). Depinde si ce brand alegem.

2. Cremele de protectie. Oh, da, de cate ori n-am vazut la mare persoane arse (complet) de soare. Cancerul de piele e in floare. Din pacate exista persoane care se mai si duc la solar, ca deh, pielea nebronzata este rusinoasa. Acele persoane sunt in 99% din cazuri fete, insa nu neg ca exista si baieti care merg la solar. Prefer sa nu-i caracterizez (cine stie cum citeste cineva de la CNCD acest blog).

3. Gel uv pentru unghii. De ce este util un gel uv? Pai si unghia se poate face praf in contact cu soarele, iar daca unghiile sunt colorate, e clar ca acea culoare (Care poate va caracterizeaza) trebuie protejata. Ca recomandare, as zice gel uv de la www.tienda.ro.

4. Capul trebuie acoperit. Eu am o nebunie cu sepcile, le-as purta si iarna si vara, insa trebuie sa recunosc ca-s utile. Cand vad capete goale pe 40 de grade imi vine nebunia. De ce se mai mira cand li se face rau ori cand ii doare capul? Da, o fi neplacuta sapca, te incinge nitel, dar per total te protejeaza. In cazul meu, unicul neuron trebuie protejat cumva. Ca deh, doar unul am.

5. Daca aveti pete albe (vitiligo) pe maini ori picioare, purtati haine subtiri peste. Sa nu purtati maneca scurta, o sa vi se extinda si nu va doriti sa aveti pete albe pana si pe fata. Ca deh, fata n-o veti putea acoperi (doar nu sunteti arabi).

Pe de alta parte, sa nu cadeti in cealalta extrema: nu mergeti acoperiti complet daca n-aveti probleme cu pielea; nu evitati soarele cu orice pret ori plaja; nu va dati non-stop cu creme contra soarelui.

Trebuie sa ne protejam de minunatul soare, insa nu trebuie sa-l evitam. Are si o actiune utila. Salutari MINUNATE tuturor!

ps: Legat de paranoia, stiu ca se spune ca pielea isi dezvolta proprii anticorpi contra soarelui. Daca va ascundeti copilul de minunatul soare, din N motive, acesta devine sensibil si chiar o sa trebuiasca sa se fereasca de el. Deci repet: nu va feriti complet de soare, nu il evitati, doar protejati-va. Soarele nu este chiar dusmanul vostru numarul 1. Se poate transforma in dusman doar din vina voastra.

ps: De minunatul soare nu s-au ferit cei care fac muzica, ei folosesc soarele in veselie. Deh, rimeaza cu mare, rimeaza cu tare…

2 thoughts on “Minunatul SOARE

Lasă un răspuns