MINUNATUL web design

Uitati-va nitel la acest blog: nu-i asa ca arata groaznic? La celalalt, emilcalinescu.eu, lucrurile nu sunt asa de grave (uneori a aratat chiar acceptabil, uneori arata a blog), insa acesta arata absolut oribil. Sorcova e un termen bland (dupa unii). De ce arata asa? Eee…raspunsul nu e chiar usor de dat.

In teorie sunt 2 raspunsuri care nu se contrazic, ci dimpotriva, se completeaza:

1. Pentru ca habar n-am cu ce se mananca wordpress-ul si ceea ce numesc unii pompos web design.

2. Pentru ca nu am apelat la profesionisti.

Ma rog, primul punct poate fi completat cu: nu am simt estetic. Adica si daca m-as pricepe, tehnic, la web design, tot nu ar iesi ceva ca lumea. Gusturile mele ar strica orice urma de estetica a acestui blog (Sau a oricaruia dintre ele).

La intrebarea numarul 2 raspunsul nu este insa atat de simplu. De ce nu am apelat la profesionisti? Pai:

1. Nu stiu ce este acela un profesionist. Altfel spus: nu am garantia ca cel ce se lauda a fi profesionist chiar intra in acea categorie. Pe romaneste: ma tem de tepe.

2. Sunt zgarcit. Da, cu asta trebuia sa incep. Parerea mea e simpla: blogul merge si asa, deci de ce as baga bani in el? Ca si cu o masina: eu as repara-o daca ar fi stricata ori daca mi-ar pune in pericol viata (in orice fel). NU as duce-o insa in veci la vopsit daca ar fi plina de zgarieturi. P-alea da-le dracu’, merge si dupa ce a dat cineva cu cheia pe usa (dintr-o regretabila eroare, bineinteles).

3. Imi place sa schimb des infatisarea blogului. Si ajungem iar la partea cu banii: eu as da bani pe ceva temporar. Cum sa stea o tema 10 ani? Mai mult de 1 an n-o sufar, oricat de profesionista ar fi. Peste 1 an as da alti bani. Oare se merita?

4. Sa nu radeti de mine, dar cred ca farmecul unor bloguri este tocmai designul lor aparent haotic. Nu stiu, dar parca m-as plictisi sa vad in jur doar bloguri facute de profesionisti. Un blog facut in graba, cu niste culori care aparent se contrazic (Si eventual prea multe si prea stridente) nu este chiar unul de evitat. Din multe puncte de vedere este tentant.

Intr-un fel sunt convins ca trebuie sa apelez la un specialist. In alt fel trag de timp indeajuns de mult, poate-poate n-o mai fi nevoie. Totusi, de ce ar fi obligatoriu sa apelez la un specialist?

Salutari MINUNATE tuturor! ­čÖé

Las─â un r─âspuns