Modele Karmice

Modele Karmice

 

V-ați dat seama vreodată că treceți prin aceeași situație dificilă la nesfârșit? Personajele și situațiile s-au schimbat, dar tema este aceeași? Parcă v-ați uita la un program de televiziune, în reluare: este plictisitor pentru că știți finalul, dar vă uitați oricum. Astfel de situații nefericite, care persistă, sunt determinate de comportamentele automate numite modele karmice. Timpul pe care îl petreceți pe Pământ vă oferă provocări noi și experiențe unice, totul în contextul cunoașterii de sine. Cu cât sunteți mai conștienți de sine, cu atât mai bună va fi capacitatea voastră de a răspunde conștient, și nu reactiv, la aceste experiențe. Vă puteți antrena să scăpați de tendințele nedorite și autodistructive. Chiar dacă ați simțit că pierdeți controlul, puteți alege modul în care să reacționați.

Să spunem, de exemplu, că vă aflați constant în relații în care voi sunteți cei care oferă, iar celelalte persoane sunt cele care primesc, și, în consecință, sfârșiți prin a vă simți furioși și plini de resentimente. Din nefericire, veți atrage în continuare aceste „persoane care primesc”, până când veți accepta conștient acest aspect al comportamentului vostru. Poate că lecția voastră este să creați niște limite sănătoase – nu să vă sacrificați nevoile voastre pentru alții, ci să spuneți nu când este cazul – și să învățați cum să primiți.

Agni Mundi

Când faceți alegeri în mod conștient, care sunt diferite față de cele pe care le-ați făcut în trecut, chiar dacă atrageți aceleași circumstanțe, v-ați învățat lecția și sunteți liberi să răspundeți în moduri benefice, astfel că, în final, veți avea parte de un rezultat pozitiv.

Formula Modelului Karmic în Trei Pași

Aceasta este formula în trei pași care a ajutat multe persoane să se elibereze de modelele karmice, să vindece rănile din trecut și să creeze noi începuturi.

  1. Clarifică. Conștientizarea că o situație este repetitivă și întoarcerea la originile sale, este primul pas pentru a vă elibera de ea.
  2. Eliberează. Înțelegerea lecției spirituale legată de modelul karmic, pe care l-ați identificat în etapa anterioară, vă eliberează să rescrieți scenariul pentru viața pe care v-o doriți.
  3. Creează. Angajarea în anumite acțiuni, care funcționează spre binele suprem al tuturor, vă ajută să vă îmbunătățiți comportamentul și să vă eliberați pasiunea.

Trăiți Viața pe care v-o Doriți

În lume există atât de mulți oameni care se plâng de slujbele lor, care îi fac să se simtă stresați și care le chinuie spiritul. Unii se agață de căsnicii în care nu mai există iubire. Alții se complac în vicii care le ruinează sănătatea. E greu să te dezobișnuiești de modelele și comportamentele vechi – e mult mai ușor să stai în zona ta de confort. Dacă dorești să faci acest lucru și să privești în adâncul problemei, vei fi răsplătit. Plictiseala, resemnarea, stresul și frica se vor transforma în pasiune, pe măsură ce viața voastră va deveni o mare aventură.

Evoluția spirituală și schimbarea sunt la fel de magice, precum este procesul de transformare a omizii în fluture. Veți trece prin experiența renașterii, pe măsură ce vechile moduri de a gândi și de a fi vor dispărea și va apărea o nouă conștiință de sine. Apoi, simțindu-vă mai bucuroși și mai productivi decât oricând, vă veți redobândi adevărata putere.

Lasă un răspuns