De la altii: Motive de a iubi natura

Motive de a iubi natura

 

Pamant, rauri, dealuri si paduri, liniste, pasari cantatoare, gradini verzi … daca petreci destul timp in natura, probabil ai observat ca te simti mai bine. Ce norocosi sunt cei care locuiesc intr-un apartament nou cu 2 camere in astfel de zone!  Greenfield este singurul cartier din Bucuresti  in care omul traieste in comuniune cu natura.

Motive de a iubi natura

Intrebarea este – de ce iubim natura? Ce motive ne fac sa fim atat de fericiti cand pasim pe alei imbratisate de arbori si cand atingem frunzele moi si pline de bruma in diminetile de toamna? Natura ne ajuta sa ne insanatosim si ne ajuta sa ne vindecam atat fizic cat si psihic

  • Natura te invata ca totul este in regula cu tine

Cand esti in natura, nu ai nevoie sa te uiti in oglinda. Iti focalizezi atentia spre  privelistea din jurul tau. Studiile arata ca imaginea oamenilor despre trupurile lor se imbuatateste cand acestia isi petrec timpul in natura. Este un motiv destul de bun incat sa fie primul.

  • Timpul sta in loc

Urgentele, termenele-limita si minutele se topesc si dispar. Undeva, departe de mintea noastra. Ceasul ne invata sa abandonam ritmul natural al corpului nostru si sa ne conformam la un program inradacinat in sistemul economic. Acest lucru creeaza foarte mult stres in jurul nostru.

  • Imbratisezi frumusetea naturii

Uneori te intrebi – cum de exista asemenea frumusete in jurul tau? Puterea muntilor, miracolul unei singure flori, caldura unei raze de soare, chiar si o radacina adanc infipta in pamant… aceste lucruri simple te fac sa simti ca traiesti si sa te bucuri ca poti fi martorul acestui miracol.

  • Iti amintesti ca esti conectat cu toate vietatile

Simti ca apartii acestei lumi. Simti ca esti in comuniune cu natura si esti una cu aceasta. Esti o vietate precum pasarile, animalele si copacii care fac parte din viata ta.

  • Iti dai seama cine esti cu adevarat

Te simti confortabil in propria piele, experimentezi propria pace si putere, incepi sa iti cunosti persoana din interior.

Sunt acestea 5 motive de a iubi natura?

Articolul Motive de a iubi natura a fost trimis de catre cei de la Greenfield – Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044; Phone: +40 21.230.75.70/71/72. Un alt articol trimis tot de ei a fost publicat pe blogul EmilCalinescu.EU.

 

 

One thought on “De la altii: Motive de a iubi natura

Lasă un răspuns