De la altii: Natura – pustietate sau armonie?

Natura – pustietate sau armonie?

 

Va trebui sa incep spunand ca sunt de acord cu ambele. Natura e pustie cand vrei tu sa fie pustie. E locul in care evadezi cand ai nevoie sa fii singur, numai tu cu gandurile si trairile tale. Natura e pustie pentru ca nu e aglomerata, populata si supraincarcata de energii negative. Natura e un bun sfetnic, la fel ca si noaptea. Natura nu are reguli si nu te limiteaza in gandire. Te imprietenesti cu plantele, cu vantul, cu animalele. Pustietatea poate insemna si armonie.

Natura

Armonia izvoraste din faptul ca accepti ca natura poate fi uneori galagioasa. Te poate calauzi pe drumuri nemaiintalnite alaturi de oameni frumosi. Activitati precum outdoor team building, camping, pescuit, sporturi extreme de iarna, toate ti le ofera.

Omul este singurul care decide cum anume ii poate fi de ajutor natura. O poate transforma in cel mai bun prieten sau in cel mai de temut inamic. Trebuie sa iti deschizi bratele precum doua aripi ce sunt gata sa cuprinda in zborul lor vanturi puternice sau usoare, valuri strasnice sau potolite, urcusuri, coborasuri, carari inguste sau campii largi si primitoare.

Muzica naturii este o melodie folk. Este un sunet pe care multi il aud, dar putini il asculta. Imaginea naturii este un tablou pe care multi il vad, dar putini il observa. Alatura-te oamenilor cu care poti empatiza din acest punct de vedere. Leaga prietenii cu cei cu care te asemeni.

Pentru unii, linistea naturii poate fi epuizanta. Te poate urca pe culmi cu piedici si te poate tari prin lacuri secate. Nu te deconecta de la aceasta liniste. Incearca sa o imbratisezi asa cum e ea.

Traieste extrem sau pasnic. Creaza o conexiune intre cine esti tu si ce este natura. Nu iti ascunde defectele si nu iti afisa calitatile. Acorda-ti sansa, macar in natura, sa fii ceea ce esti tu de fapt. Imbratiseaza un copac, saruta o floare, fa cu mana pasarilor si umbla descult printre pietre si iarba. Desluseste ce anume vrea sa iti comunice padurea, muntele, partia. Lasa galagia din capul tau sa taca. Fii pustiu sau fii armonios deodata cu natura.

Lasă un răspuns