Ne mutam …

Ne mutam …

 

Comoditatea ne afecteaza pe toti. Comoditate, inertie, intrarea intr-o zona de confort. Oricum am numi-o, ea denumeste acelasi lucru. Unii ii zic lene, desi sunt cam departe de adevar. Un sambure, acolo, tot exista.

Asadar, extrem de putini oameni ar accepta sa se mute. Ei locuiesc aici, de ce s-ar muta intr-un alt apartament? Argumentele economice pica: pleaca de la premisa ca toata mutarea ii costa de fapt. De ce sa plateasca o tona de bani?

De ce sa-si sporeasca confortul? De ce sa se mute mai aproape de servici ori de zona lor de interes? Lasa, mai bine fac 2 ore pe drum, zilnic, decat sa faca un efort, fizic si financiar, nu foarte important?

Sa va dau 3 exemple in acest sens:

1. Stai intr-o zona. Sa zicem Balta Alba. Nu e zona buna. Ai apartamentul tau acolo, e cartierul tau, iti place. Tu cam ai bani, castigi bine. De ce te-ai muta? Adica mai bine cumperi de toate: masina, led, vacante scumpe, cine stie ce device-uri… Lasa, poti pune LED 3D si-n peretele unui apartament din Balta Alba.

2. Stai intr-o zona centrala, sa zicem Universitate, insa intr-un bloc extrem de vechi. La primul cutremur se darama. Nu vrei sa accepti asta, dar esti convins ca e periculos. Nu te temi, insa, foarte mult: sigur nu ti se va intampla TIE. Altora, mereu altora, tie nu. Nici nu-ti pui problema sa te muti.

3. Stai intr-un apartament de 2 camere. Sunteti multi: 4 persoane. Inghesuiala, stres, certuri. Nu te-ai gandi sa te muti. Lasa, ati stat pana acum, de ce v-ati muta tocmai acum?

Singurele mutari pe care romanii le fac sunt cele la casa cu curte. Acolo se muta, toti parand ca viseaza ca intr-o buna zi sa locuiasca la curte. Altfel, daca-i tot apartament, de ce sa te muti? Efortul, si nu doar cel material, este prea mare.

Cineva-mi zicea ca cel mai nasol lucru este sa muti mobila veche. Mobila noua are acum transport gratuit. De ce sa muti mobila veche, pe care oricum o poti altera (Se poate dezmembra oricand), in loc sa cumperi una noua? In plus, efortul in sine de a muta este extrem de mare. Daca poti sa-l eviti, de ce sa nu-l eviti?

Totusi, poti evita acest efort si fara sa renunti la mutare: apelezi la firme de mutat mobila gen movingbox.ro. Te costa, insa face banii. In plus, costurile erau si pana acum: vorbeai cu X sa-ti aduca masina, dadeai bani unor alte persoane sa-ti care mobila (Ca singur e cam greu), te chinuiai apoi sa-i rasplatesti pe cei care te-au ajutat (uneori acest lucru este mult mai greu; asa, in cazul unei firme, dupa plata seriviciilor prestate ai scapat de orice fel de datorie), totul fiind facut, insa, de AMATORI. O firma de PROFESIONISTI in mutat mobila este oricand preferabila.

Sa ne mutam, daca avem motive s-o facem ­čÖé Insa s-o facem apeland la profesionisti, care ofera garantia transportului mobilei fara a o altera. Daca tot o transportam, zic ca e bine sa si ajunga in stare perfecta in noua locatie. Altfel, mai bine o aruncam direct. Zic. Salutari MINUNATE tuturor!

Las─â un r─âspuns