NEBUNIE sau PROSTIE? Summitul international eRepubliK

Am citit ORIPILAT relatarea lui Piticu despre acest summit. Ulterior, am mai vazut un blogger cunoscut ca a scris despre asta.

Sa recapitulam: este un joc online numit eRepublik. Conduci armate, conduci state. Sefii statelor din acest joc au venit aici in Bucuresti, la INTERCONTINENTAL, sa stabileasca si sa discute noile reguli. Probabil in engleza. De fapt, sigur in engleza. Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca ei in sine nu sunt oameni chiar prosti. Stiu sa scrie, stiu sa citeasca. Stiu si limba engleza. Stiu multe oamenii astia. Si totusi?

Mai jucam si eu pe vremuri diverse jocuri. La freekick inca mai am cont (pana nu-l inchid de tot), la Travian am avut cont. La freekick m-am intalnit o singura data cu cei din Bucuresti, la o bere. Unde vorbeam, glumeam, chestii d-astea. Iar eu eram in liceu si primii ani de facultate. Cam pana la 20 de ani asa. Apoi interesul pentru joc a scazut, si din lipsa de timp, dar si pentru ca ma gandeam la … utilitatea lui.

Nu as fi vazut niciodata un summit al selectionerilor de Fk din intreaga lume, ca sa echivalez functiile. Si pe bune ca as cataloga o astfel de intrunire fix la fel.

EU eram la gala Super-Blog 2012, la hotel NH din Bucuresti. Un hotel dichisit, de 4 stele, dar destul de izolat si aparent necunoscut. In acelasi timp, la Intercontinental, cunoscut de aproape toti romanii datorita istoriei sale, se desfasura acel summit. Nu stiu daca acolo s-a mancat caviar, s-a servit sampanie ori s-a discutat „pe uscat”. Ce stiu este ca niste oameni au venit care de pe unde pentru a discuta „probleme arzatoare”. Si oricat m-as stradui, nu stiu cum sa-i cataloghez:
– prosti nu sunt, ca stiu totusi sa scrie, sa citeasca, stiu si o limba straina;
– nebuni nu sunt, ca n-au dunga rosie-n buletin (sau nu-mi permit eu sa spun asta despre ei);
– traiesc pe o alta planeta … – nici asta nu e adevarat, ei sunt la fel de pamanteni ca si noi;
– o fi semn ca vine sfarsitul lumii – posibil;
– au pur si simplu prea mult timp liber – si asta e posibil.

Restul astept de la voi. Si, paradoxal, cele 2 bloguri citate sunt printre blogurile frecventate de mine. Incep sa am mustrari de constiinta din acest punct de vedere.

Salutari MINUNATE si REPUBLICANE (dar nu E-republicane) tuturor!

ps: Datorita titulaturii, am hotarat sa pun acest articol in categoria MINUNATII POLITICE. Alta categorie chiar n-am gasit.

2 thoughts on “NEBUNIE sau PROSTIE? Summitul international eRepubliK

Lasă un răspuns