Nevoia de banci

Recunosc: nu prea ma incanta bancile. Profiturile lor ma enerveaza, iar atitudinea unora dintre bancheri ma scoate din minti. Nu as vrea nici macar sa lucrez in banci, pur si simplu nu ma potrivesc mentalitatii respective. Totusi, privind retrospectiv, mi-am schimbat un pic perspectiva legata de banci. Putem vorbi, per total, de nevoia de banci. Voi explica in continare cum sta treaba.

Asadar, dintr-un anumit punct de vedere bancile se pot dovedi utile. Ce ofera ele, in principal? Pai:
Credite bancare – lucrul cel mai important si cel mai util. Ok, dobanzile sunt in consecinta, per total ele nu ies in pierdere, insa de multe ori avem nevoie de bani, iar singura solutie acceptabila este un imprumut la banca. Nu contaza pentru ce am luat creditul: ipotecar, pentru nevoi personale ori pentru a porni o afacere.
– Depozitele – aici este o chestie cu care nu sunt eu impacat: de ce sunt dobanzi atat de mici? Practic, pentru sumele foarte mici, e mai rentabil sa stai cu banii acasa. E adevarat, nu este foarte sigur, dar nu despre asta discutam. Oare pentru siguranta tranzactiilor trebuie sa platesti atat de mult?

Nu-mi plac bancile, dar le consider un rau necesar. Nu mai am nimic cu cei care lucreaza acolo, ii consider niste angajati ca oricare altii. Ei incearca doar sa-si faca treaba cat de bine pot ei. Asta este in fisa postului sa faca, deci asta fac. E adevarat, puterea lor de convingere s-ar putea sa te dezavantajeze pe tine, dar na.

Nevoia de banci exista si este amplificata de anumiti factori (pretul locuintelor creste pentru ca tu sa iei credit, sa platesti locuinta si apoi sa restitui, treptat, banii acelei banci; pretul este clar umflat, locuinta valorand mai putin). Totusi, atatea afaceri de succes au fost facute cu bani luati de la banci.

Asadar, nevoia de banci nu este neaparat negativa. Tine de tine sa te folosesti cat mai mult de avantajele, asa putine cum sunt ele, pe care ti le ofera bancile. Unii s-au imbogatit pe vremuri din dobanzile exorbitante pe care le ofereau bancile la depozit (stateau cu banii 3 luni intr-o banca pentru ca apoi sa-i mute la alta, care crescuse si ea dobanda). Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Nevoia de banci

  1. daca vrei un credit sfatul meu e sa apelezi la un broker de credite deoarece este gratuit si el te poate ajuta mult mai rapid cu documentele si cu tot …

Lasă un răspuns