Nu oricine poate locui la Constanta!

Te-ai intrebat vreodata daca poti locui la Constanta? Daca te-ai mutat la un moment dat, definitiv si irevocabil, acolo? Eu, unul, m-am intrebat, asa cum m-am intrebat si daca m-as putea muta la Brasov. Raspunsul, in ambele cazuri, este nu. Pana sa dai cu pietre, eu zic sa citesti in continuare acest articol.

In primul rand, pentru mine cele 2 orase nu inseamna nimic. Dupa mine, orasul in care te muti trebuie sa valoreze ceva si sufleteste. Trebuie sa aiba ceva special, care sa te atraga. Pentru mine nu au nimic. Pentru altii orasele alea inseamna ceva.

In al doilea rand, nu este deloc o placere sa locuiesti in orase turistice. In Constanta e si mai dubios decat in Brasov: 3 luni din an (in unii ani 4, in altii 2) orasul este viu, este prosper, este supra-aglomerat, in restul timpului parand deseori oras parasit.

In al treilea rand, nu toata lumea este obisnuita cu clima de acolo. Personal, mi-a displacut tot timpul ideea de a merge iarna la mare. Unii si-au facut revelionul pe plaja, la 0 grade. Eu nu vad nicio placere in asta. Dar na, poate-s eu defect si sensibil.

In al patrulea rand, vorbim despre niste orase URATE.  Brasovul, in afara de centru, este un oras urat. Un oras muncitoresc situat la munte, in care unii vin si ca turisti.  Daca nu stai in centru, ci in cartierele muncitoresti, orasul nu este cu mult diferit de Bucuresti sau de alte orase muncitoresti. Comunist, sec, lipsit de gust.

Nu in ultimul rand, nu am afacerea in sange. Nu ma vad mergand zi de zi la gara ori dand anunt ca inchiriez una din camere pentru turisti. Nu ma vad facand asta zi de zi ori macar de 2 ori pe luna. Daca faci asta o duci bine. Atenuezi foarte mult din cheltuieli. Daca NU faci asta, de ce te-ai muta in Constanta?

Stiu ca ambele-s orase universitare, stiu ca ambele-s o combinatie, zic unii fericita, de oras turistic, oras muncitoresc si oras studentesc. Ca in acest mix sta cheia oraselor: unii muncesc, altii studiaza si e loc si de ceilalti care se pot distra.

Personal, aici fiind vorba de o ciudatenie de-a mea, fac o distinctie clara intre orase in care m-as muta si orase pe care le-as vizita, in care as sta zile ori saptamani. In Brasov as sta chiar si cateva luni, as sta sa ma deconectez complet, insa nu ma vad mutandu-ma complet. Da, as sta din iunie pana-n septembrie, insa de cand vine frigul as cobori undeva la campie, undeva unde sa fie mai cald. Zapada imi displace oriunde m-as afla.

Drept urmare, nu m-as muta nici in Brasov, nici in Constanta. Dar daca vrei s-o faci tu, poti apela cu incredere la ProfessionalMovers.ro, firma de mutari mobila Constanta (si nu numai).

Totusi, vreau sa te intreb: tu ai putea locui la Constanta? Pune-ti serios aceasta intrebare. Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, dar mi-ar placea s-o faci. Aici in comentarii, evident. Sau in privat, daca esti mai emotiv. Ori daca nu vrei sa se afle ca vrei sa parasesti orasul actual.

Lasă un răspuns