O viata bio

Am o boala, nu e ceva grav. Nu ma tratez cu antibiotice sau chestii chimice, vreau un tratament naturist. N-am dus, pana acum, o viata bio, dar de acum inainte voi duce. Nu doar tratamentul va fi naturist, dar voi consuma, aproape in totalitate, produse naturiste.

EU cunosc un caz de batran bolnav de cancer, care s-a tratat naturist. Pur si simplu incepuse sa duca o viata bio, complet bio. L-a ajutat, a dus-o multi ani.

Cunosc persoane care duc o viata bio de ani de zile. Se simt mai sanatosi, mai plini de viata. Nu are de ce sa-ti faca rau, iti aduce numai beneficii.

Cazurile de mai sus sunt auzite de mine: fie de la cunoscuti, fie de la necunoscuti, in tren, RATB ori pe strada. O viata bio este un subiect intens dezbatut, in special de catre oamenii in varsta. Unii ar zice ca doar de catre oamenii in varsta, cei tineri nefiind interesati de asa ceva. As tinde sa dau dreptate, insa observ in ultima perioada din ce in ce mai multi tineri discutand despre asta.

Sa va dau 2 exemple in acest sens, de ce cred ca tinerii sunt interesati din ce in ce mai mult de acest aspect:

1. Observ un interes crescut din partea celor care au copii. Ei nu au dus si nici nu duc o viata sanatoasa, insa copilul trebuie sa consume hrana sanatoasa. Nu stiu daca acel copil va duce o viata bio cap-coada, insa nu i se dau lucruri nocive. Sau nu foarte des. Si este, pana la un punct, paradoxal: parintii rupeau in 2 fast-food-urile, iar al lor copil nu a calcat p-acolo. Interesanta abordare.

2. Observ un interes crescut din partea celor care au inceput sa aiba probleme de sanatate. Din pacate, problemele de sanatate nu vin doar la batranete, unele apar chiar si de la 30 de ani. Uneori mai devreme.

Personal, nu sunt deloc un exemplu bun in acest sens. Culmea, sunt constient de acest lucru. Sunt la fel de constient ca ceea ce mananc este nociv precum este constient un fumator ca tigarile sunt nocive.  Candva, sper cat de curand, voi indrepta acest aspect. La fel cum un fumator isi propune sa se lase de fumat candva. Nu acum, dar in viitorul apropiat … Poate nu voi adopta o viata bio din prima, insa treptat va trebui sa elimin chestiile nocive pe care le consum. La fel cum fumatorul isi propune, pentru inceput, sa reduca numarul tigarilor fumate … E drept, costurile vor creste, nimic nu se face pe gratis, insa cred ca va renta investitia. Si, economic vorbind, daca lumea va incepe sa consume chestii bio, productia va creste (existand cerere), crescand productia va aparea concurenta, deci pretul va scadea. Deci acel pret ridicat este SI din vina noastra, a celor care NU consuma produse bio.

O viata bio – un deziderat. Este greu, atat financiar, cat si fizic. Tentatii sunt peste tot, iar unii ca mine se abtin cu greu. Va urez mult succes in acest demers. Salutari BIO tuturor!

ps: O viata bio NU inseamna un regim vegetarian. Exista si carne bio: pui, vita ori porc hranit natural, a carui carne nu contine urme de concentrate ori alte chestii.  Confuzia este alimentata de vegetarienii fanatici, care si-ar dori sa-i vada si pe altii adoptand stilul lor de viata. Nu neg, foarte multi vegetarieni au adoptat o viata bio, dar NU sunt obligatorii cele 2 chestii.

Lasă un răspuns