Optimizare pana la cer

Despre optimizare SEO s-au tot scris articole, de bine sau de rau. Unii sunt impotriva optimizarii si considera ca unele articole sunt PREA optimizate, altele o considera un rau necesar.

Acum voi scrie nu despre cum se face optimizarea unui site, ci despre optimizarea ARTICOLELOR de pe un blog. SI de bine, dar mai ales de rau. Asadar:

1. Diferenta dintre un articol optimizat si unul neoptimizat este enorma. Uneori e destul de frustrant sa vezi ca la cautarile google sunt in top niste articole altfel slabute, dar atat de bine optimizate. E frustrant si pentru tine ca blogger, daca al tau e undeva jos, dar si pentru tine ca cititor, cand vezi ce-ti recomanda nenea google. Rusine sa-i fie zic.

2. Nevoia de optimizare a creat un asa numit stil blogosferic. E adevarat, il vedem si la site-uri de stiri ori de ziare, campioni in acest sens fiind site-urile trustului Pro: StirileProTv si Gandul.info.

3. Mai nou se insista pe bolduirea (ingrosarea) cuvantului cheie. Astfel, dupa ce ca oricum ne prindeam care este si de ce se repeta, acum mai este si ingrosat s ane sara si mai mult in ochi. Eu inteleg, practic si nu dau cu pietre, dar am primit diverse reprosuri de la nebloggeri pe tema asta. Ei considera enervant, stupid si inutil. Daca cu primul adjectiv as tinde sa fiu de acord, cu al doilea si mai ales al treilea sigur nu sunt. Nu am cum sa fiu.

4. Sunt incurajate expresiile aparent analfabete (Fara cuvinte de legatura). Nu inseamna ca tu ca blogger esti analfabet, uneori se vede clar ca tu esti capabil sa scrii articole bune si inteligente. Pur si simplu joci dupa regulile google (el e seful, trebuie sa-l asculti, fie ca-ti convine sau nu; ma rog, unii-l vad mai mult precum un Godfather). Sa va dau cateva exemple de expresii analfabete:
– Rezultate bacalaureat 2013 – expresia am vazut in atatea ziare incat ma saturasem de ea. Ok, am incercat-o si eu, dar sansele de reusita erau mici. Sa vad insa rezultate Bacalaureat 2013 la un articol care NU continea asa ceva (ci doar spunea ca maine vor fi afisate) mi s-a parut absurd.
– Salon masaj erotic – Am scris articol pe tema asta, nu mi-e rusine.
– Alte expresii ciudate, pe care le-am vazut ori le-am folosit si pe care nu le voi comenta: optimizare SEO ilfov, site filme online, fotograf nunta Sibiu, transport masini Germania.

5. Un fel de continuare a punctului 3 (Sau ma rog, 3 ar trebui sa continue acest punct): este incurajata folosirea aceluiasi cuvant si fix in aceeasi forma. Eu folosesc la film de exemplu. Daca e vorba de filmul Grown Ups 2, nu voi zice doar Grown Ups 2, ci voi folosi, DE FIECARE DATA, expresia Grown Ups 2 – Oameni mari si fara minte 2. Si de fiecare data ma voi stradui sa am carnatul asta, fara sa-l inlocuiesc, cum as face-o in vorbirea curenta, cu FILMUL, PRODUCTIA LUI ADAM SANDLER etc. Sa nu mai vorbesc de alte expresii, gen FILME IN AER LIBER, unde ma straduiesc sa am expresia fix asa, nu FILMELE in aer liber ori chestii de genul.

Om avea noi ceva cu aceasta optimizare, dar na, toti o practicam. Mi-a placut insa expresia OPTIMIZARE PANA LA CER, care este valabila pentru cei care o practica in exces.

Salutari MINUNATE si OPTIMIZATE tuturor!

Lasă un răspuns