Am pus de atatea ori: nu-mi plac nuntile. Le urasc, le dispretuiesc. Despre acest subiect voi scrie cat de curand, probabil nu pe blogul meu. Acum voi scrie despre un subiect colateral: celebrii pantofi de nunta.
Voi incerca sa raspund la 2 intrebari:
1. De ce pantofi de nunta? De ce sunt diferiti fata de pantofii pe care-i purtam in mod normal.
2. Care sunt acestia?
Ca de obicei, voi incepe cu o mica istorioara personala. Asa-mi place sa scriu: despre experiente personale. Asadar, imediat dupa terminarea facultatii imi cumparasem o pereche de pantofi de lac. Am vrut eu neaparat asa ceva. I-am purtat la balul de absolvire, insa i-am luat ulterior la multe alte evenimente: admiterea la master, admiterea la doctorat, dizertatie, o nunta, un botez. Am tot primit critici: sunt pantofi de nunta (asta in cel mai bun caz; altfel eram acuzat ca-s manelist, cocalar si alte asemenea). Eu intrebam de fiecare data: de ce sunt pantofi de nunta? ce au asa special? De fiecare data mi se spunea acelasi lucru: sunt pantofi de nunta.
Nu toata lumea poarta insa pantofi de lac la nunta. Multi poarta pantofi de piele naturala sau intoarsa, poate nitel mai eleganti, insa nu diferiti fata de pantofii pe care-i poarta in mod curent. Si ca sa va dau un exemplu, mi s-a spus ca acest model de pantofi NU este recomandat la nunta:
Mie-mi plac, insa lumea spune ca nu s-ar potrivi. Ce-i drept, nu-s foarte comozi, deci nu i-as purta in mod curent. Dar la cateva evenimente parca i-as lua.
La barbati e totusi mai simplu. Cand e vorba despre incaltaminte femei lucrurile se complica nitel. Si nu ma referi la pantofi mireasa, desi nici acolo nu este asa usoara alegerea. Cum nu ma pricep la pantofi de dama, nu voi vorbi foarte mult despre asta. Voi evidentia insa „mentalitatea feminina”: sa fiu diferita fata de celelalte. Daca vor fi 50 de femei la o nunta, asteptati-va sa fie 50 de modele diferite de pantofi. Iar daca se intampla sa fie 2 femei cu perechi identice de pantofi, fiti siguri ca ele vor sta cat mai departe una de cealalta, nu care cumva sa se intersecteze. „Sa nu se prindea lumea”. Nu, nu incercati sa intelegeti motivele. Si da, se intampla acelasi lucru si in cazul hainelor. Sa nu care cumva sa se nimereasca 2 fete cu rochii identice: ele sigur vor sta departe una de cealalta toata nunta. Si, dintr-un motiv de neinteles, se vor si dispretui („a dracu’ dobitoaca, nu gasea alta rochie in tot sifonierul ei? fix p-a mea a luat-o”)…
Inchei cu o intrebare: voi ce intelegeti prin sintagma pantofi de nunta? Salutari MINUNATE tuturor! 🙂