Partenerul de incredere

Discutii despre prieteni si prietenie am tot avut cu amici. Fiecare-mi dadea alta „definitie”:
1. Cineva imi zicea o chestie (spusa de nu stiu ce vedeta): prietenul e acea persoana care daca o chemi la 3 dimineata sa-ti aduca un pahar cu apa vine sa ti-l aduca fara sa te intrebe de ce. Cica cu asta ar trebui sa incheiem discutia despre „prietenie”.
2. Prieteni nu iti sunt colegii de servici ori de facultate. Pot deveni, dar nu toti colegii iti sunt prieteni. E misto la ore cu ei, iti zambesc, te saluta, te iau in brate, da nu-ti sunt prieteni.
3. Acum cateva zile ma luasem pe blog de o alta bloggerita. Cineva imi reprosa asta, iar dupa o discutie mai ampla imi spune: „prieten e cel caruia nu vrei sa-i faci rau”. Aha, deci restului persoanelor trebuie sa le facem rau. Am inteles.

O chestie, pe care la fel multi o confunda, este confundarea prieteniei cu relatia de afaceri. In blogosfera sunt vesnic injurate „piaristele”. Cica nu ai cum sa te imprietenesti cu una, trebuie doar sa le respecti. De altfel se spune ca un afacerist serios este cel care nu confunda niciodata prietenia cu afacerile.

contacteaza-ti partenerul de incredere este o sintagma des intalnita in lumea afacerilor. Partenerul de incredere este omul serios, care isi tine cuvantul si pe care te poti baza. Dar nu este prieten, este partener. COnfuzia este constanta si o fac multi oameni.

In final va pun 2 intrebari:
1. Cand plecati dintr-un loc de munca intr-altul cu cati oameni mai tineti legatura de la fostul loc de munca? Si a cui e vina ca NU mai tineti legatura?
2. Cu cati dintre colegii de facultate mai tineti legatura?

Raspunzand sincer la ele veti vedea unde este adevarul. Prieten e diferit de coleg si e diferit de partener de afaceri (ori altfel de parteneriate).

Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns